10. 11. 2022 - 15:29
NAVODNO BILO I ZLOSTAVLJANJA: Otkriveni detalji Ronaldovog...
907
Shares
NAVODNO BILO I ZLOSTAVLJANJA: Otkriveni detalji Ronaldovog teškog djetinjstva, zamalo je prestao igrati nogomet

PORTUGAL

NAVODNO BILO I ZLOSTAVLJANJA: Otkriveni detalji Ronaldovog teškog djetinjstva, zamalo je prestao igrati nogomet

10. 11. 2022 - 15:29
0
Shares

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je razmišljao o prestanku igranja nogometa prije nego što je prešao u Manchester United 2003. godine jer su ga navodno zlostavljali u Sportingu iz Lisabona.

Ronaldo, koji je rođen u februaru 1985. godine na otoku Madeira, osjećao se usamljeno i čežnjivo dok je boravio u akademiji Sportinga.

Borio se da se uklopi među drugu djecu nakon što se preselio 860 kilometara daleko do svog rodnog grada 1997. sa samo 12 godina.

Informacije o Ronaldovim poteškoćama u Sportingu otkrivene su u knjizi pod nazivom: "Messi vs Ronaldo: Jedno rivalstvo, dva GOAT-a i era koja je promijenila svjetsku igru".

U odlomcima koje objavio The Sun, tvrdi se da je Ronaldo razmišljao o tome da objesi kopačke o klin prije nego što je njegova karijere uopšte započela. Planirao je napustiti nogomet dok je bio u akademiji u Lisabonu.

Prema knjizi, Ronalda su drugi dječaci zadirkivali zbog njegovog teškog madeiranskog naglaska i svaki dan je plakao jer su mu nedostajali porodica i lokalni prijatelji.
Ronaldo se borio kontrolisati svoje emocije u tako mladoj dobi zbog okolnosti u kojima se nalazio.

Pričalo se da je mlada zvijezda učestvovala u nizu svađa i trzavica s drugim dječacima u školskom dvorištu.

Dodatno, Ronaldo je rekao da je bacio stolicu na jednog od svojih učitelja nakon što su se rugali načinu na koji je govorio.

Kao rezultat njegovih poteškoća u školi, Ronaldu je dopušteno da napusti studij i usredotoči se isključivo na nogomet. Ubrzo nakon toga se probio do startne postave Sportinga, a ostalo je historija.

Učitaj još novosti