20. 09. 2022 - 11:23
MBAPPE PUCA OD LJUBOMORE: Našao je način kako da "uspori"...
907
Shares
MBAPPE PUCA OD LJUBOMORE: Našao je način kako da

STATISTIKA

MBAPPE PUCA OD LJUBOMORE: Našao je način kako da "uspori" Messija i Neymara

20. 09. 2022 - 11:23
0
Shares

Prethodnih sedmica mogli smo vidjeti mnoge priče oko toga kako Kylian Mbappe baš i ne podnosi najbolje što ponekad i nije prva zvijezda u PSG-u.

Mbappe je ljetos iznenadio sve kada je odlučio da produži ugovor s Parižanima iako su već mnogi vjerovali da gotovo sigurno prelazi u Real Madridm.

Međutim, nakon što je PSG ponudio Mbappeu skoro sve što je mogao, pa čak i priliku da odlučuje o transferima kluba, on se odjednom predomislio i odlučio je da ostane na Parku Prinčeva.

No, Mbappe nije najbolje ušao u sezonu i sve je počelo svađom s Neymarom oko toga ko će izvesti penal, a kasnije je klupko počeo da se odmotava i pokazuje da situacija u svlačionici PSG-a nije baš najbolja.

Tada je Mbappe bezobrazno prošao i pored Messija koji ga je samo pogledao i čudio se zašto se tako ponaša, a mnogi su shvatili da oni nisu u tako dobrim odnosima kao što se tvrdi.

Sve je pokušao da smiri trener ovog tima Christophe Galtier koji uporno tvrdi da je sve u najboljem redu, te često je on taj koji brani Mbappea nakon nekog nepromišljenog poteza kao tog kada se s Neymarom svađao oko penala.

Nakon toga počele su priče kako je Mbappe postao previše bahat i ljubomoran na saigrače jer on želi biti prva zvijezda kluba i čovjek koji će ih voditi do uspjeha, ali očito se teško nosi kada je neko u boljoj formi od njega.

Francuski mediji nastavili su pratiti kako Messi, Neymar i Mbappe sarađuju na terenu i došli su do veoma zanimljivog podatka.

Naime, Messi i Neymar očito bez problema sarađuju s Mbappeom, ali on baš se ne može pohvaliti da im uzvraća na isti način.

Messi je u dosadašnjem dijelu čak pet puta asistirao Mbappeu za gol, dok je tri puta asistirao Neymaru. Neymar je upisao tri asistencije za golove Mbappea, dok je dva puta asistirao Messiju.

Međutim, kada su pogledali statistiku Mbappea mnogi su se iznenadili, ali i i shvatili da priče oko loših odnosa napadača PSG-a i nisu baš bez osnova.

Zaključak je pokazao da u dosadašnjem dijelu sezone Mbappe niti jednom nije asistirao Messiju i Neymaru što je zaista iznenađujuće u odnosu na prošlu sezonu kada je to bilo dosta bolje.

Mbappe je zabio deset golova u svim takmičenjima, ali je još uvijek bez asistencije i većinu akcija on odluči da završava. Da nešto baš i ne štima pokazuje činjenica da je Mbappe prošle sezone bio prvi asistent Lique 1 sa čak 17 asistencija u 35 utakmica.

Možda je francuski napadač jednostavno nešto opuštenije ušao u sezonu, ali priče da baš nema s Messijem i Neymarom najbolji odnosu su sve češće, a ova statistika je samo dodatno podgrijala te špekulacije.

izvor:Sportsport

Učitaj još novosti