03. 09. 2022 - 12:09
NOVO RAZOČARENJE: Novi hladan tuš za Miralema Pjanića stiže...
907
Shares
NOVO RAZOČARENJE: Novi hladan tuš za Miralema Pjanića stiže uoči večerašnjeg derbija

NOVO RAZOČARENJE: Novi hladan tuš za Miralema Pjanića stiže uoči večerašnjeg derbija

03. 09. 2022 - 12:09
0
Shares

Barcelona večeras u okviru 4. kola španske Primere gostuje kod Seville.

Naš Miralem Pjanić nalazi se u neslavnom društvu fudbalera koje Xavi nikako nije koristio u prva tri kola. Osim bh. veznjaka to su još Pique, Depay i dva rezervna golmana, Tenas i Pena.

Iako je Xavi i uoči večerašnje utakmice slatko govorio o Miralemu Pjaniću na jučerašnjoj press konferenciji, čini se da to mnogo ne pije vode i da će opet Pjanić utakmicu početi na klupi za rezerve.

Naime, kako javlja Mundo Deportivo, sastav Barcelone večeras izgledat će ovako: Ter Stegen; Garcia, Araujo, Kounde, Alba; Busquets, De Jong, Pedri; Raphinha, Dembele, Lewandowski.

screenshot-22

"Baš kao što sam rekao i prije tri sedmice, smatram da nam Miralem Pjanić može pomoći. On je sjajan profesionalac i dobro trenira. Sviđa mi se njegov karakter", rekao je Xavi jučer, a onda ipak spustio loptu na zemlju:

"Ipak, on ima konkurenciju u veznom redu. Tu su Busquets, Frenkie De Jong i Kessie. Svi se bore za poziciju u timu, ali u principu računam na Pjanića".

Nakon tri odigrana kola Barcelona je treća na tabeli sa sedam bodova treća na tabeli, a bolji od njih su samo Real Madrid i Real Betis koji su maksimalni nakon tri kola.

Pjanića što se tiče, on je ove sezone igrao samo u prijateljskim utakmicama, a zabilježio je i jednu asistenciju na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ostaje nam da vidimo da li će Mire šansu dobiti makar s klupe, jer očigledno da u prvoj postavi neće biti. 

Učitaj još novosti