03. 09. 2022 - 12:06
ZANIMLJIVA DESTINCIJA: Marcelo nakon 15 godina napustio Real i...
907
Shares
ZANIMLJIVA DESTINCIJA: Marcelo nakon 15 godina napustio Real i pronašao neočekivan angažman, igrat će na Balkanu

ZANIMLJIVA DESTINCIJA: Marcelo nakon 15 godina napustio Real i pronašao neočekivan angažman, igrat će na Balkanu

03. 09. 2022 - 12:06
0
Shares

Legendarni brazilski nogometaš Marcelo odabrao je grčki Olympiakos za novu destinaciju nakon što je ovoga ljeta napustio Real Madrid.

Marcelo je čak 15 godina proveo u mardidskom Realu i tu stekao status apsolutne legende. Brazilac je na Santiago Bernabeuu osvojio sve što se može osvojiti u svijetu nogometa, uključujući i pet titula Lige prvaka.

Ipak, u 35. godini došlo je vrijeme za rastanak, ali je odlučio ostati u Evropi pošto smatra da još uvijek ima šta da ponudi. Brazilac se odazvao na poziv iz Grčke i obući će dres Olympiakosa.

Slavni grčki klub nije dobro ušao u novu sezonu i zbog toga su iskoristili priliku da potpišu Marcela od kojeg očekuju mnogo na terenu i van njega.

Marcelo je potpisao jednogodišnji ugovor s Olympiakosom, a postoji opcija produženja na još jednu sezonu ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Sinoć kasno Olympiakos je potvrdio veliku "bombu" na svojim društvenim mrežama. Tokom ljeta, nakon što je napustio Real, pominjali su se brojni klubovi koji su željeli dovesti Brazilca, ali je na kraju najviše sreće imao grčki klub.

Učitaj još novosti