11. 08. 2022 - 23:14
'Novi Juventus' izgleda veoma neobično
907
Shares
'Novi Juventus' izgleda veoma neobično

Stara dama s dosta promjena u timu

'Novi Juventus' izgleda veoma neobično

11. 08. 2022 - 23:14
0
Shares

Torinski velikan Juventus pokušat će ove sezone da se vrati u vrh italijanskog fudbala.
Prethodne dvije godine tim iz Torina nije bio ni blizu dominantnih godina koje su prethodile, pa su Bianconeri gledali u leđa Interu, a zatim i Milanu.

Loše je Juventus izgledao u prethodne dvije sezone. Nije previše pomogao ni povratak Massimiliana Allegrija na klupu, a navijači su tražili određene promjene unutar tima.
To su i dobili. Juventus je napravio brojne promjene. Klub su napustili Paulo Dybala, Giorgio Chiellini, Matthijs de Ligt te brojni drugi fudbaleri, a pojačanja su ciljano dovedena.

'Novi Juventus' izgledat će poprilično zanimljivo. Početak sezone međutim proteći će bez velikog pojačanja Paula Pogbe koji je na oporavku od povrede, no ostala pojačanja bi mogla dobiti prve minute u 1. kolu Serije A protiv Sassuola.

Detalje možete pročitati OVDJE.

Allegri već ima plan kako bi njegov tim trebao izgledati za prvu utakmicu sezone. Formacija je 3-5-1-1, a sastav izgleda ovako:

Perin, Danilo, Bonucci, Bremer, Cuadrado, Kostić, Zakaria, Locatelli, Miretti, Di Maria i Vlahović.

Problem Juventusu bi mogla predstavljati poprilično kratka klupa. Nema tamo igrača koji bi mogao donijeti nešto novo Staroj dami, pa bi ovaj sastav možda trebalo uzeti s rezervom.

Pitanje je hoće li tek pridošli Filip Kostić dobiti povjerenje od prve minute jer još nije uigran i vrlo je moguće da će on na kraju ipak ostati na klupi. Sigurno je da se jedva čeka i povratak Federica Chiese koji je izuzetno bitan igrač za Staru damu i vjerovatno i glavna zvijezda tima.

Koliko može Juventus sa ovim sastavom u novoj sezoni znat ćemo veoma brzo, a prvi izazov za ekipu Maxa Allegra je neugodni Sassuolo.

 

Učitaj još novosti