11. 08. 2022 - 23:35
Posljednja prepreka do grupne faze: HŠK Zrinjski nakon...
907
Shares
Posljednja prepreka do grupne faze: HŠK Zrinjski nakon nestvarne utakmice saznao rivala u play offu

Uzbudljiv meč u Bratislavi

Posljednja prepreka do grupne faze: HŠK Zrinjski nakon nestvarne utakmice saznao rivala u play offu

11. 08. 2022 - 23:35
0
Shares

HŠK Zrinjski saznao je večeras rivala s kojim će se boriti za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Protivnik šampionu Bosne i Hercegovine u play offu za plasman u grupnu fazu bit će slovački velikan Slovan iz Bratislave koji je poražen u dvomeču od grčkog velikana Olympiacosa nakon izvođenja penala (3:4).

Slovan je večeras u Bratislavu donio rezultat od 1:1 iz Pireja. Međutim, iako su domaći u većem dijelu meča bili bolji rival na terenu, grčki velikan je do nadoknade imao prednost od 1:0, ali je Ilija Šaponjić u 94. minuti pogodio za 1:1 i odveo je utakmicu u produžetke.
Gosti do vodstva u ovom susretu dolaze u 54. minuti. Snažan šut Philipa Zinckernagela završio je iza leđa golmana Slovana Adriana Chovana od kojeg se očekivala i bolja reakcija.

Pokušao je Slovan do kraja izboriti barem produžetke. Postigli su gol u 90. minuti preko Šaponjića, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao ovaj napadač.

Ipak, u četvrtoj minuti nadoknade erupcija oduševljenja u Bratislavi. Ilija Šaponjić ovog puta regularno pogađa za 1:1.

Domaći sastav nakon gola ostaje s igračem manje. Abena zbog prigovora dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš, a Olympiacos je u dodatnih pola sata dobio prednost igrača više.

Camara je u 101. minuti produžetka donio prednost Olympiacosu od 2:1. Međutim, i pored činjenice da su imali igrača manje Slovan je napadao, a napadi su im se isplatili u 108. minuti kada Green poravnava rezultat na 2:2.

Olympiacos potom očekivano kreće po pobjedu. Nije međutim bilo previše prostora u odbrani Slovana koji se dobro branio te je čekao šansu da iz kontri ugrozi gol gostiju.

Ostalo je nakon 120 minuta igre 2:2 i pobjednik ovog meča odlučen je boljim izvođenjem penala. Tamo su se bolje snašli igrači Olympiacosa koji nastavljaju put u Evropskoj ligi, a Slovan ide u Konferencijsku ligu.

Slovan već naredni četvrtak stiže u Mostar (18. august) na prvi meč protiv Plemića, a revanš je na rasporedu 25. augusta u Bratislavi.

Slovački šampion u večerašnjem meču je od prve minute nastupio u ovom sastavu:
Chovan, De Marco, Abena, Kashia, Zmrhal, Kucka, Kankava, Pauschek, Chakvetadze, Green i Barseghyan.

Šansu za igru u nastavku su dobili još Šaponjić, Agbo, Ramirez, Medvedev i Čavrić.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Slovan Bratislava - Olympiacos 2:2 (3:4 penali)

Učitaj još novosti