11. 08. 2022 - 22:54
Dva Bosanca slave u Beogradu: Pirić i Miličević osigurali...
907
Shares
Dva Bosanca slave u Beogradu: Pirić i Miličević osigurali evropsku jesen

Izbacili Partizan

Dva Bosanca slave u Beogradu: Pirić i Miličević osigurali evropsku jesen

11. 08. 2022 - 22:54
0
Shares


AEK Larnaca plasirao se u play-off Evropske lige.

Kiparski tim je nakon 2:1 pobjede protiv Partizana u prvoj utakmici, večeras u Beogradu odigrao 2:2 i s ukupnih 4:3 prošao dalje.

Nije dobro krenulo po goste. Diabate asistira, a Gomes pogađa za 1:0 u 24. minuti utakmice. Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. Mogla je prednost Partizana biti i uvjerljivija, no Pirić je dva puta branio.
Golijada na otvaranju drugog dijela. Gyurcso u 51. minuti donosi izjednačenje AEK-u, da bi samo tri minute kasnije Gomes pogodio za 2:1.

Nije se AEK predavao i u 57. minuti Faraj postiže gol za, ipostavit će se, konačnih i dovoljnih 2:2.

U sudijskoj nadoknadi u krađi vremena dominirali su naši. Kenan Pirić je prilikom izvođenja jednog prekida "ukrao" skoro minut, a kasnije je Miličević sjajno iznudio jedan faul i uštedio još vremena svom timu.

Svih 90 minuta vrlo dobro u gostujućem timu odigrali su bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević, dok kod Partizana priliku nije dobio Siniša Saničanin.

U play-offu AEK će igrati protiv ukrajinskog Dnipra, a prva utakmica na rasporedu je već narednog četvrtka.

Partizana i Saničanina što se tiče, oni evropski put nastavljaju u play-offu Konferencijske lige i to protiv malteškog Hamruna koji je izbacio Velež u drugom pretkolu, a večeras iznenađujuće i bugarski Levski.

Evropska liga, 3. pretkolo, revanš:

Partizan - AEK Larnaca 2:2 (Gomes 24', 54'; Gyurcso 51', Faraj 57')

 

Učitaj još novosti