01. 08. 2022 - 17:26
BURAN DAN NA NOGOMETNOJ PIJACI: Sjajni Srbin vrlo blizu Juvea,...
907
Shares
BURAN DAN NA NOGOMETNOJ PIJACI: Sjajni Srbin vrlo blizu Juvea, Chelsea podmuklo KRADE veliku Pepovu želju,  City krenuo po veliki promašaj Stare dame

TRANSFERI

BURAN DAN NA NOGOMETNOJ PIJACI: Sjajni Srbin vrlo blizu Juvea, Chelsea podmuklo KRADE veliku Pepovu želju, City krenuo po veliki promašaj Stare dame

01. 08. 2022 - 17:26
0
Shares

I danas je vrlo aktivno na nogometnoj pijaci. Donosimo vam neke od najvažnijih vijesti dana...

Juventus ima nove dvije mete
Tuttosport tvrdi da Juventus ide po Alvara Moratu i Nikolu Milenkovića. Torinski klub želi podebljati opcije u napadu i odbrani. Morati bi ovo bio treći dolazak u Juventus, a srpski reprezentativac Milenković bi se priključio sunarodnjaku Dušanu Vlahoviću.

Cesc u Serie B
Jedan od najboljih veznih igrača svoje generacije, Cesc Fabregas, danas bi trebao dovršiti jedan od najneobičnijih transfera ovog ljeta, ali i čitavog modernog nogometa. Više ovdje.

City lovi veliki Juveov promašaj
Manchester City je zainteresiran za dovođenje Juventusovog veznjaka Arthura Mela. Calciomercato piše da Pep traži zamjenu za Ilkaya Gündogana, kojem ugovor istječe sljedećeg ljeta. Arthur je otpisan u Juventusu jer trener Massimiliano Allegri ne računa na njega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arthur Melo (@arthurhmelo)

Loše vijesti za Vlašića?
West Ham želi dovesti Filipa Kostića iz Eintracht Frankfurta i Piotra Zielinskog iz Napolija. Menadžer David Moyes želi osnažiti ofenzivu, a ovo bi mogle biti i loše vijesti za Nikolu Vlašića, kojem bi Srbin i Poljak bili direktna konkurencija u ofenzivi veznog reda Hammersa.

Leno u Fulhamu
Fulham će uskoro potpisati golmana Bernda Lena (30) iz Arsenala. Fulham će za Nijemca Arsenalu platiti oko deset miliona eura.

Borba Chelseaja i Cityja
Chelsea također traži Marca Cucurellu iz Brightona. Španjolskog lijevog beka želi i Pep Guardiola u Manchester Cityju, a njegova cijena je preko 50 miliona eura. Chelsea bi mogao pristati na ono što Brighton traži, piše Daily Mail.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARC CUCURELLA (@cucurella3)

Oscar napušta Kinu nakon pet godina
Oscar se vraća u rodni Brazil. Ofenzivac se već fotografirao u dresu Flamenga. Posljednjih pet godina bivši igrač Chelseaja je igrao u Shanghaiju.

Traore pravi veliki transfer?
Španski ofanzivac Adama Traore vratio se iz Barcelone u Wolverhampton nakon šestomjesečne pozajmice. Katalonski gigant odbio je mogućnost otkupa Traorea za 30 miliona eura od ‘Vukova’ te su se na Nou Campu okrenuli drugim opcijama.

Međutim, 26-godišnjak se sada ne misli zadržati u Wolverhamptonu i “iznenada” dobija priliku za transfer u redove velikana Premier lige. Više ovdje.

Učitaj još novosti