01. 08. 2022 - 17:06
ODBROJAVANJE JE POČELO Objavio sliku u dresu velikana i...
907
Shares
ODBROJAVANJE JE POČELO Objavio sliku u dresu velikana i navijači su podivljali: Bivša zvijezda Chelseaja na prekretnici

OSCAR ŽELI U FLAMENGO

ODBROJAVANJE JE POČELO Objavio sliku u dresu velikana i navijači su podivljali: Bivša zvijezda Chelseaja na prekretnici

01. 08. 2022 - 17:06
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Brazilski nogometaš Oscar nagovještava transfer u redove slavnog kluba.

Oscar (30) je ponikao u Sao Paulu, igrao za Internacional, prije nego je 2012. godine prešao u Chelsea. Ondje je odigrao 131 meč i postigao 21 pogodak, odigrao pet sezona, pa je na krjau krenuo put Kine za bogatim ugovorima.

Bivši brazilski reprezentativac i dalje ima ugovor sa Shanghai SIPG, ali je mislima već u Brazilu i to u Flamengu, velikanu južnoameričkog nogometa. Objavio je fotografiju u dresu tog kluba koja je ubrzo počela da kruži društvenim mrežama i navijači su blago rečeno podivljali. Ne od bijesa ili razočarenja već od sreće i zadovoljstva.

Oscar ima ugovor do kraja 2024. godine, ali klub iz Rija već mu je jasno poručio da ga želi, ali da nema mogućnost da ga kupi. Biznismen Giuliano Bertolucci pokušava uvjeriti Kineze da puste veznjaka da barem do kraja godine pređe u drugi klub i da napusti Kinu unatoč ugovoru.

Brazilac se vratio kući prije dvije sedmice kako bi bio uz trudnu suprugu, te mu je dopušteno da do kraja ove godine može ostati u Brazilu, ali ne smije potpisati za drugi tim. Uostalom, s obzirom na spomenuti ugovor, ni ne može.

Oscar prima 22 miliona eura bez poreza u Kini, ali bi rado zaigrao u slavnom klubu kao što je Flamengo i spreman je na drastično smanjenje plata barem u narednih nekoliko mjeseci.

Njegova želja je neupitna, želja svih u Flamengu također, ali posljednju riječ će imati Shanghai SIPG.

Sa Chelseajem je Oscar osvojio dva naslova Premiershipa, Liga kup i Evropsku ligu, a sa Brazilom je 2013. bio osvajač Konfederacijskog kupa. Ima i niz individualnih priznanja - gol godine kao igrač Chelseaja u sezoni 2012/13, kojeg je postigao protiv Juventusa, zatim je uvršten u najboljih 11 Svjetskog prvenstva 2014. godine, dok je 2018. bio u timu godine u kineskoj Superligi.

U Kini je osvojio titulu prije četiri godine, a ima i naslov FA Superkupa te zemlje.

Svojevremeno je sve šokirao kada je rekao da isključivo zbog novca odlazi u Kinu. To je uotstalom javna tajna, svi iz Evrope tamo odlaze zbog bogatih ugovora, ali rijetki su u stanju da to i priznaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti