01. 08. 2022 - 18:18
NA OLD TRAFFORDU ĆE BITI BIJESNI Agent 19-godišnje senzacije...
907
Shares
NA OLD TRAFFORDU ĆE BITI BIJESNI Agent 19-godišnje senzacije se sastao s vlasnikom Chelseaja, na pomolu ŠOKANTAN TRANSFER

BENJAMIN ŠEŠKO

NA OLD TRAFFORDU ĆE BITI BIJESNI Agent 19-godišnje senzacije se sastao s vlasnikom Chelseaja, na pomolu ŠOKANTAN TRANSFER

01. 08. 2022 - 18:18
0
Shares

Agent slovenske napadačke senzacije iz Red Bull Salzburga, Benjamina Šeška (19), sastao se s vlasnikom i sportskim direktorom Chelseaja, američkim milijarderom Toddom Boehlyjem, javlja slovenski SportKlub. Mladi napadač ovog se ljeta spominjao u kontekstu mogućeg transfera u Manchester United za 65 miliona eura, ali sada je u igri i londonski klub. 

Benjamin Šeško je svoju karijeru započeo u mlađim uzrastima NK Krškog, iz kojeg je besplatno prešao u NK Domžale. U Sloveniji ga je još prije tri godine zapazio Salzburg, koji je za njega platio dva i pol miliona eura. Imao je Šeško tad samo 16 godina.

Poslali su ga odmah nakon transfera na kaljenje u drugu ligu, u svoju filijalu Liefering, gdje je u prvoj sezoni zabio samo jedan gol, no u drugoj čak 21. Odličnim je igrama zaslužio svoje mjesto u prvoj momčadi Salzburga, za koju je prošle sezone zabio deset golova u svim natjecanjima. Ove je sezone zabio dva gola i upisao jednu asistenciju u dvije službene utakmice za Salzburg.

Njegov agent Elvis Bašanović navodno je već odradio sastanak s vlasnikom Chelseaja, a da se nalazi na poslovnom putu i sam je potvrdio putem svog profila na Facebooku. Šeška inače zbog fizičkih predispozicija često uspoređuju s Erlingom Haalandom kojeg je također afirmirao Red Bull Salzburg. Slovenac je visok 195 centimetara. 

6ef8e453-f3b1-4e2f-8e02-6a7d0d940ec5

Učitaj još novosti