07. 07. 2022 - 14:40
TAJNA SAVRŠENOG IZGLEDA ANE KURNJIKOVE: Zbog ova 4 pravila...
907
Shares
TAJNA SAVRŠENOG IZGLEDA ANE KURNJIKOVE: Zbog ova 4 pravila bivša teniserka je i dalje

PRELIJEPA RUSKINJA

TAJNA SAVRŠENOG IZGLEDA ANE KURNJIKOVE: Zbog ova 4 pravila bivša teniserka je i dalje "bomba"

07. 07. 2022 - 14:40
0
Shares

kadašnja ruska teniserka Ana Kurnjikova i danas sa 41 godinom izgleda bolje nego većina igračica na VTA listi!

Tenis je napustila veoma mlada, iako joj se predviđala velika karijera, ali se Ana više ostvarila u ulozi majke troje djece koje je dobila s poznatim pjevačem Enrikeom Iglesijasem.

Međutim, mnogi se Ruskinje podsJete svaki put kada se igra neki Grend slem, pogotovo Vimbldon na kom je Kurnjikova stigla do polufinala 1997. godine na svom debiju.

Naravno da se svi pitaju kako to da posle toliko godina izgleda kao "milion dolara", a odgovor će vam donekle dati ruski mediji koji su analizirali četiri životna postulata kojih se Ana pridržava: uravnotežena ishrana, redovan sport, raznolikost prilikom vježbanja i disciplina.

Uravnotežena ishrana

Ana se navodno ne fokusira ni na kakve dijete. Ne ograničava se kada je u pitanju hrana, ali pokušava da se drži uravnotežene ishrane u kojoj dominiraju voće i povrće.

Prije doručka Ana popije čašu vode ili pojede zelenu jabuku. Za doručak je na meniju ovsena kaša ili jogurt s bobicama i sojinim mlijekom.

Zatim su za užinu tu voće ili avokado, dok su salata i proteinska hraba (riba, škampi i piletina) na stolu za ručak i večeru. Ističe se da Kurnjikova ne bježi od "nezdrave" hrane kao što su burgeri, hot-dogovi i slično, ali da je to povremeni izuzetak.

146594127559819512219437963424276558643200n-830x0

Foto: Instagram.com/annakournikova

Redovan sport

Uprkos tome da je odavno završila sportsku karijeru, Ana dnevno vježba između 30 i 40 minuta.  Omiljene aktivnosti su joj trčanje (negdje između 5-6 kilometara), joga i preskakanje vijače.

- Odrasla sam u Sovjetskom Savezu kada nije bilo teretana, a kamoli trake za trčanje. Radili smo sa onim što smo imali. Počnite barem s preskakanjem konopca. Skačite makar 10 minuta dnevno - rekla je Ana koja za sat vremena sagori više od 500 kalorija tokom vježbanja.

Raznolikost

Ana ističe da uvijek treba isporbavati nove vidove fizičke aktivnosti ako ne želite da pregorite.

- Probala sam pilates. U početku je bilo čudno. Trebalo mi je godinu dana da se naviknem. Nekada sam skakala, trčala, radila čučnjeve, dizala tegove... -napominje Kurnjikova.

profimedia-0076090186-830x0

Foto: Profimedia

Disciplina

Kurnjikova je odmalena navikla na strogu dnevnu rutinu, jer su njeni roditelji bili profesionalni treneri. Otac joj se bavio hrvanjem grčko-rimskim stilom, a majka tenisom.

Prema Aninim riječima, njen najduži period bez obuke bio je 2009. godine tokom putovanja u Irak i Afganistan na humanitarnu misiju. Tada nije bilo uslova za njene uobičajene aktivnosti, ali je ipak uspijevala barem svakodnevno da trči.

Tokom karijere Ana je osvojila ukupno 16 turnira, zaradila od tenisa 3.854.662 dolara, ali i mnogo više van terena, jer je postala marketinški jedno od najpoželjnijih lica za reklame velikih kompanija. Najveći uspjeh na VTA listi bilo joj je 8. mjesto, dok je u dublu jedno vrijeme bila i prva teniserka svijeta (22. novembra 1999. godine).

Kurnjikova danas vodi porodičan život daleko od očiju javnosti. Ima nalog na Instagramu, ali nije previše aktivna, iako umije s vremena na vrijeme da podijeli svoju ljubav prema porodici, djeci, ali i svojim ljubimcima psima, koje posebno voli.

Ipak, s vremena na vrijeme mogu se vidjeti i neke njene fotografije u bikiniju, koje pokazuju da i danas, kada ima 41 godinu, izgleda kao bomba i da se nije mnogo promijenila od vremena kada je još kao tinejdžerka žarila i palila teniskim terenima i dovodila do ludila najveće šmekere svijeta sporta.

Učitaj još novosti