23. 06. 2022 - 14:52
PRIMERA UPRAVO NAJAVILA DOLAZAK VELIKE ZVIJEZDE Pep kupuje...
907
Shares
PRIMERA UPRAVO NAJAVILA DOLAZAK VELIKE ZVIJEZDE Pep kupuje sjajnog defanzivca od 50 miliona, Arsenal prodaje najskuplje pojačanje ikada i kreće u kontraofanzivu, sjajni Hrvat nadomak Londona

LUDNICA NA TRANSFER PIJACI

PRIMERA UPRAVO NAJAVILA DOLAZAK VELIKE ZVIJEZDE Pep kupuje sjajnog defanzivca od 50 miliona, Arsenal prodaje najskuplje pojačanje ikada i kreće u kontraofanzivu, sjajni Hrvat nadomak Londona

Sport.ba
23. 06. 2022 - 14:52
0
Shares

Ljetni prijelazni rok u Engleskoj je počeo 10. juna, dok će u Njemačkoj, Francuskoj, Španiji i Italiji početi u ponoć 1. jula. Transferi mogu biti dogovoreni između klubova koji se nalaze u ligama s različitim periodima namijenjenim za transfere, a službeno će biti kompletirani kada prijelazni rokovi započnu.

U Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španiji prijelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta. Svi će klubovi moći dovoditi slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni uz jedan klub. Razvoj događaja na nogometnom tržištu pratite na Sport.ba svakog dana.

La Liga najavila dolazak velikog imena u ligu - svi se pitaju ko je: Ronaldo, Neymar ili pak Lewandowski - više pogledajte OVDJE.

Neymar se senzacionalno vraća u Barcelonu - više čitajte OVDJE.

Manchester City dovodi Cucurellu
Lijevi bek Brightona Marc Cucurella na meti je mnogih jačih engleskih klubova, a čini se da će završiti u Manchester Cityju. Navodno je pokazao želju da prijeđe u momčad Pepa Guardiole, a City je s njim dogovorio uvjete ugovora. Vrijednost transfera mogla bi se kretati oko 50 miliona eura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARC CUCURELLA (@cucurella3)

Chelsea i Manchester United žele Michaela Edwardsa, gurua za transfere
Nekadašnji sportski direktor Liverpoola Michael Edwards želja je Chelseaja i Manchester Uniteda, piše Daily Mail. Radi se o čovjeku koji je preporodio Liverpool svojom sposobnošću pregovaranja i pronalaska idealnih igrača za Kloppov sustav igre po prihvatljivim cijenama. Pripisuju mu zasluge za transfere Van Dijka, Salaha i Manea. Edwardsa, koji je nakon odlaska iz Liverpoola htio napraviti pauzu od nogometa, želi dovesti i Ajax.

Pogba korak do Juventusa
Fabrizio Romano javlja da će se Pogbini predstavnici danas sastati s čelnicima iz Juventusa kako bi dogovorili posljednje detalje prije njegovog povratka u Torino. Pogba je cijelo vrijeme htio samo u Juventus te je sada posao pri kraju. Početkom srpnja očekuje se njegov dolazak u Torino na liječničke preglede i potpis ugovora.

Arsenal lovi dva kapitalca
Arsenal pregovara sa Cityjem i Leedsom oko dovođenja Gabriela Jesusa i Raphinhe, javlja Fabrizio Romano. Ta dva igrača su glavne mete Arsenala. Jesus je blizu dolaska u London, ali u Raphinhinom slučaju postoji još nekoliko klubova koji ga žele pa je posao nešto teži za završiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raphinha Belloli (@raphinha)

Pepe odlazi iz Arsenala
Nicolas Pepe želi otići iz Arsenala, piše Football London. Arsenal također želi prodati krilnog napadača kojeg je prije tri godine doveo iz Lillea za rekordnih 80 miliona eura. Zasad nije poznato ko bi ga mogao dovesti, ali jasno je da odlazi.

Spursi žele Gvardiola
Fabrizio Romano dao je izjavu za WettFreunde i potvrdio da je Tottenham zainteresiran za stopera RB Leipziga Mohameda Simakana, ali i da je hrvatski stoper Joško Gvardiol još jedna od meta londonske momčadi.

Učitaj još novosti