23. 06. 2022 - 12:30
BOMBA SVIH BOMBI: Jedan od najboljih ikada vraća se...
907
Shares
BOMBA SVIH BOMBI: Jedan od najboljih ikada vraća se SPEKTAKULARNO na Nou Camp?

NEYMAR NA RASKRSNICI

BOMBA SVIH BOMBI: Jedan od najboljih ikada vraća se SPEKTAKULARNO na Nou Camp?

23. 06. 2022 - 12:30
0
Shares

Sedam dana - toliko još vremena PSG ima da proda Neymara ili ga pošalje na posudbu u neki klub.

Brazilac je lani potpisao novi ugovor s Parižanima u trajanju do 30. juna 2025., uz klauzulu da će se ugovor, ako 1. jula 2022. dočeka kao igrač PSG-a, automatski produžiti na još dvije godine, do ljeta 2027.

Scenarij je to koji u PSG-u pošto-poto žele izbjeći, oni Neymara više ne vide kao spektakularnog napadača koji bi im mogao pomoći da napokon osvoje Ligu prvaka, već više kao remetilački faktor u svlačionici i rado bi ga se riješili.

instagram-post-1

Foto: Instagram

Uostalom, nedavno je to između redova poručio i predsjednik Nasser Al-Khelaifi u jednom intervjuu.

Stoga je jasno da im vrijeme curi, odnosno da imaju još sedmicu da se na bilo koji način riješe 30-godišnjeg Brazilca. Tako se ove sedmice pojavila opcija odlaska na posudbu u Juventus, ali taj posao je zapeo, vjerovatno oko toga koliki bi udio od Neymarove godišnje plate (koja iznosi vrtoglavih 36 miliona eura) trebali pokriti Talijani.

Jedini klub koji je zasad javno iskazao interes za dovođenjem Neymara je Newcastle, ali njemu se ne ide na hladni sjever Engleske, gdje neće igrati niti jedno kontinentalno takmičenje.

instagram-post

Foto: Instagram

Neymar je potpuno miran, on zapravo jedva čeka da prođe ovih sedam dana pa da još dvije godine ima zagarantovano po tri miliona eura mjesečno. Ali, nema mira u PSG-u, čiji su se čelnici dali u akciju pronalaska novog kluba za svoju nekadašnju najveću zvijezdu.

Španska emisija El Chiringuito TV objavila je vijest s prizvukom senzacije: PSG je Neymara ponudio Barceloni za odštetu od 50 miliona eura! Pritom su s Parka prinčeva, kako su izvijestili Španci, naglasili kako iznos nije fiksan, odnosno da su spremni pregovarati da ta odšteta bude i manja, a sve s ciljem da ga se riješe.

Odgovor s Camp Noua se čeka, a ono što je potpuno jasno je da je PSG u svojim nastojanjima da eliminira Neymara iz svlačionice povukao očajnički potez.

instagram-post-shared-by-neymarjr

Foto: Instagram

Prije pet godina PSG je Barceloni za Neymara platio odštetu od 222 miliona eura, što je i dalje svjetski rekord, a sad ga nude za četiri-pet puta manji iznos. Prema Transfermarktu, Neymarova tržišna vrijednost u ovom trenutku je 75 miliona eura.

Učitaj još novosti