21. 06. 2022 - 22:52
Na današnji dan prije 8 godina: Nije bio ofsajd protiv Nigerije
907
Shares
Na današnji dan prije 8 godina: Nije bio ofsajd protiv Nigerije

DAN 2.922

Na današnji dan prije 8 godina: Nije bio ofsajd protiv Nigerije

21. 06. 2022 - 22:52
0
Shares

Na današnji dan prije osam godina Bosna i Hercegovina je u okviru drugog kola grupe F Svjetskog prvenstva u Brazilu izgubila od Nigerije sa 0:1. Pri rezultatu 0:0 našim reprezentativcima je poništen čist gol zbog ofsajda, a nakon toga je Nigerija stigla do gola vrijednog pobjede.

Taj susret ostat će vječno u sjećanju svih Bosanaca i Hercegovaca zbog nepravedno poništenog gola Edina Džeke iz 21. minute.

Misimović je u 21. minuti meča sjajno pronašao Džeku, koji je postigao pogodak za vodstvo našeg tima, međutim, glavni arbitar Piter O'Leri (Peter O'Leary) je na asistenciju svog pomoćnika svirao ofsajd i poništio gol.

Ponovljeni snimak je pokazao da je novozelandski sudija napravio veliku grešku,  što je O'Leri godinu dana kasnije i priznao.

- Bila je to očita greška. Asistent je digao zastavicu i dosudio sam ofsajd. Iako ja nisam taj koji je digao zastavicu, bio sam glavni sudija i odgovoran sam za to. Da sam bio u boljoj poziciji, vidio bih šta se dogodilo i ne bih dosudio ofsajd. Ali nisam bio u boljoj poziciji i nisam to učinio - kazao je O'Leri.

Zmajevi su nakon tog poraza izgubili šanse za prolaz, a takmičenje su zahvaljujući pobjedi nad Iranom u posljednjem kolu završili kao trećeplasirani sa tri osvojena boda.

U narodu je ostala doskočica "Nije bio ofsajd".

Učitaj još novosti