20. 06. 2022 - 14:24
LUDNICA NA TRANSFER PIJACI Barca gubi najveće pojačanje, Jesus...
907
Shares
LUDNICA NA TRANSFER PIJACI Barca gubi najveće pojačanje, Jesus neće u Arsenal već u drugog rivala, sjajni Hrvat blizu Chelseaja, na pomolu spektakularna razmjena Redsa i Intera

NEKOLIKO VELIKIH TRANSFERA U NAJAVI

LUDNICA NA TRANSFER PIJACI Barca gubi najveće pojačanje, Jesus neće u Arsenal već u drugog rivala, sjajni Hrvat blizu Chelseaja, na pomolu spektakularna razmjena Redsa i Intera

20. 06. 2022 - 14:24
0
Shares

Ljetni prijelazni rok u Engleskoj je počeo 10. juna, dok će u Njemačkoj, Francuskoj, Španiji i Italiji početi u ponoć 1. jula. Transferi mogu biti dogovoreni između klubova koji se nalaze u ligama s različitim periodima namijenjenim za transfere, a službeno će biti kompletirani kada prijelazni rokovi započnu.

U Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španiji prijelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta. Svi će klubovi moći dovoditi slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni uz jedan klub. Razvoj događaja na nogometnom tržištu pratite na Sport.ba svakog dana.

Barca otpala iz utrke za Raphinhu?
Iz više izvora dolazi informacija da je Barcelona otpala iz utrke za Raphinhu. Nogometaš Leedsa sve je bliže Arsenalu, tvrdi tako niz španskih novinara i medija.

LEEDS ŽELI TRAOREA
Adama Traore (26) odradio je proljetni dio sezone u Barceloni, Katalonci su imali i mogućnost otkupa, ali krilni nogometaš nije se uspio dokazati u klubu u kojemu je ponikao pa se vraća u Wolverhampton.

Barca ga neće otkupiti, ali žestoko je zagrizao Leeds, piše Football Insider. Na Transfermarktu vrijedi 20 miliona eura, ugovor mu istječe sljedećeg ljeta i sam igrač smatra kako je stiglo vrijeme za rastanak. Leeds čeka u redu i za njegove usluge mogao bi platiti 22 miliona eura. 

U Wolverhampton je stigao 2018. godine i u 154 utakmice zabio 11 golova uz 18 asistencija. 

SPURSI ŽELE JESUSA
Gabriel Jesus na meti je Arsenala, ali gradski rival Tottenham mogao bi im poremetiti planove. Mirror piše kako Antonio Conte želi brazilskog nogometaša koji je pragu odlaska iz Manchester Cityja. Talijan je preporodio Spurse, u ovom prijelaznom roku doveo je Ivana Perišića, golmana Forstera i Bissoumu iz Brightona. Sada želi ojačati i napad u lovu na što bolji rezultat u Ligi prvaka.

Jesus (25) na Transfermarktu vrijedi 50 miliona eura, a City za njega traži 60. Za 'građane' je u pet godina odigrao 236 utakmica, zabio 95 golova i 46 puta asistirao. 

PREGOVORI ZA LEWU
Iako u Bayernu smiruju situaciju i tvrde kako će Robert Lewandowski sigurno ostati, to je ipak malo vjerojatno. Poljak je na kraju sezone istupio i dao do znanja da je njegova era u Münchenu završila. I sada je sve na Barci. Kako piše katalonski Sport, Bayern traži 50 miliona eura. Obzirom na lude svote koje se isplaćaju za igrače upitne kvalitete, ovaj iznos je sitnica, no i dalje previsok za Barcelonu koja je u finansijskim problemima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

Pokušavaju na sve načine smekšati Bavarce pa nude 40 milijuna eura uz 10 milijuna eura u bonusima. No, Bayern zasad traži čistih 50. 

POMAMA ZA DIABYJEM
Velika pomama vlada za Francuzom Moussom Diabyjem. Mnogi ga žele vidjeti u svojim redovima, i on je svjestan da ne može više napredovati u Bayer Leverkusenu pa želi promijeniti sredinu. Žele ga mnogi premierligaši, PSG, spominjao se i interes Barce, a sada The Sun piše kako je za krilnog nogometaša Bayerna ozbiljno zagrizao Newcastle. Njemački klub traži 50 miliona eura, a to nije problem bogatim vlasnicima 'svraka' koji samo čekaju da potroše novac na neko senzacionalno pojačanje.

Diabyju su tek 22 godine i na Transfermarktu vrijedi 60 miliona eura. Jedan od igrača pred kojim je velika karijera. Ponikao je u PSG-u, ali kako to inače ide s njihovim mladićima, nikada nije dobio šansu u prvoj momčadi. Za Bayer je zabio 35 golova i 37 puta asistirao u 124 utakmice. 

GOTZE NA KORAK OD EINTRACHTA
Pomalo zaboravljeni njemački junak na pragu je povratka u Bundesligu. Mario Götze, strijelac pobjedničkog gola za Njemačku u finalu SP-a 2014. godine u Brazilu, karijeru je oživio u PSV-u, a sada je korak od potpisa za Eintracht.

Klub iz Frankfurta u novoj sezoni igrat će Ligu prvaka, a u Götzeu vide veliko pojačanje. Iskusan i sjajan igrač koji se naigrao velikih utakmica, a uz to i jeftin. Prema pisanju Sport1, Eintracht i Götze sve su dogovorili, a PSV-u bi trebala pripasti odšteta od pet miliona eura. 

Götzeu je tek 30 godina, svojevremeno je bio jedan od najvećih svjetskih talenata, ali karijeru mu je skoro uništila bolest mišićnog tkiva. Odumirali su mu mišići zbog čega je skoro završio s nogometom. Vratio se, ali to nije bio stari Mario. Najbolje partije pružao je u Borussiji gdje je u 219 utakmica zabio 45 golova i 61 put asistirao za gol. U Bayernu je zabio 36 golova i 24 puta asistirao u 114 utakmica. 

Kada je otišao iz Borussije, niko ga nije htio, ali PSV mu je dao priliku. Isplatilo se i njima i njemu. Besplatno su dobili nogometnog majstora, a on je dobio priliku za oživjeti karijeru. Sada se vraća na velika vrata. 

SOSA NA METI CHELSEAJA
Borna Sosa definitivno će ovog ljeta napustiti Stuttgart. Hrvatski reprezentativac na meti je mnogih velikana, a kako piše njemački Sky, Chelsea je navodno ponudio 24,5 milijuna eura. No, pitanje je hoće li to biti dovoljno za 'švabe' koje Sosu cijene na 30 miliona eura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borna Sosa (@superrman007)

Jedno je sigurno, a to je da Chelsea nije jedini koji stoji u redu. Za Sosu su navodno zainteresirani Borussia Dortmund, Barcelona, Bayern, ali zasad nema konkretnih ponuda. No, dug je prijelazni rok i svašta se može dogoditi. 

LIVERPOOL ŽELI BARELLU
Liverpool je prošle sezone osvojio FA kup i Liga kup, ali to nije bilo dovoljno za čelnike. U posljednjem kolu prvenstva ostali su bez Premier lige i od Real Madrida izgubili u finalu Lige prvaka. Trofeji su tu, ali ne oni najvažniji pa čelnici rade sve kako kako bi Redsi u novoj sezoni bili što jači.

Sadio Mane odlazi, no već je stigao sjajni Darwin Nunez. Uz to, Klopp bi mogao dobiti još jedno sjajno pojačanje. Liverpool je zagrizao za veznjaka Intera Nicolu Barellu. piše Calciomarceto. Sasvim je jasno, Nerrazzuri neće tako lako pustiti svog ponajboljeg igrača pa je jasno da će to htjeti dobro naplatiti. Za njega traže 80 miliona eura. Redsima je to puno pa su ponudili Nabyja Keitu i 50 miliona eura. Pitanje je hoće li i to biti dovoljno. 

Chelsea blizu dogovora s veznjakom Juventusa
Adrien Rabiot, francuski veznjak koji je nedavno nastupao protiv Hrvatske u Ligi nacija, mogao bi se pridružiti Mateu Kovačiću u Chelseaju. Londonski klub s njim je navodno već dogovorio uvjete četverogodišnjeg ugovora, pa je preostalo još samo da klubovi dogovore iznos odštete. 

Učitaj još novosti