20. 06. 2022 - 14:05
MARCELO IPAK OSTAJE U EVROPI Na pragu je velikog transfera,...
907
Shares
MARCELO IPAK OSTAJE U  EVROPI Na pragu je velikog transfera, velikan ga silno želi: Brazilac je spreman prihvatiti i znatno nižu platu

AC MILAN KRENUO PO DOSKORAŠNJU ZVIJEZDU REALA

MARCELO IPAK OSTAJE U EVROPI Na pragu je velikog transfera, velikan ga silno želi: Brazilac je spreman prihvatiti i znatno nižu platu

20. 06. 2022 - 14:05
0
Shares

Brazilski bek Marcelo oprostio se od Real Madrida nakon 15 godina igranja za Kraljevski klub. 

Brazilac je u Real Madrid stigao u zimu 2007. godine, nakon transfera iz Fluminesea, a zajedno s Los Blancosima Marcelo je ispisao historiju nakon što je osvojio pet trofeja Lige prvaka, šest naslova prvaka Španije i mnoge druge trofeje s kojima je postao najtrofejniji igrač u historiji kluba. 

Brojne aktuelne zvijezde Real Madrida, ali i legendarni fudbaleri koji su igrali za klub iz španske prijestolnice poslali su poruke za Marcela.

Posljednji od njih bio je bivši igrač Real Madrida, Cristiano Ronaldo. Portugalac  je s Marcelom dijelio svlačionicu između 2009. i 2018. godine.

"Više od saigrača, brata kojeg mi je fudbal ponudio. Na terenu i izvan njega, jedna od najvećih zvijezda s kojom sam imao zadovoljstvo dijeliti svlačionicu. Sretno u ovoj novoj avanturi, Marcelo", napisao je Cristiano Ronaldo na Twitteru.

Marcelo je Cristiana dočekao iz Manchester Uniteda 2009. godine u Madridu, da bi ga 2018. ispratio u Torino kada je Portugalac otišao u Juventus.

Cristiano Ronaldo je Marcelu treći saigrač s kojim je odigrao najviše utakmica (333), te onaj s kojim je kreirao najviše golova (33), pa ga je odlazak Portugalca itekako pogodio, što je i priznao u izjavi prije nekoliko godina.

"Kvragu, trenirali smo za finale Lige prvaka protiv Liverpoola i on mi je rekao da odlazi. Plakao sam cijelu noć", iskreno je kazao Marcelo.

Portugalsko-brazilski dvojac na kraju se okitio titulom Lige prvaka te godine poslije pobjede 3:1 protiv Liverpoola, a Ronaldo je digao sidro i pojačao Juventus.

Sada bi Marcelo također mogao karijeru nastaviti u Italiji, tačnije u redovima prvaka Milana.

Najatraktivnija ponuda stigla je iz Milana. Kako javlja AS, brazilskom defanzivcu je ponuđen ugovor na dvije sezone, s godišnjom platom od tri miliona eura. 

Marcelo je u Real Madridu imao platu od šest miliona eura godišnje, ali je spreman prihvatiti i manje novca s obzirom na to da je nedavno napunio 34 godine, a još želi da igra na visokom nivou. 

Milan traži opciju rotacije za francuskog lijevog beka Thea Hernandeza, jednog od najvažnijih igrača kluba, a kao idealnu opciju za to vide upravo Marcela. 

Podsjetimo, Marcelo je u Real Madrid stigao 2007. godine iz Fluminensea za šest i po miliona eura te vrlo brzo se pokazao kao sjajna zamjena za svog sunarodnjaka Roberta Carlosa. 

Učitaj još novosti