19. 06. 2022 - 19:26
VRIJE NA TRANSFER PIJACI Perez senzacionalno kreće po Ronalda,...
907
Shares
VRIJE NA TRANSFER PIJACI Perez senzacionalno kreće po Ronalda, Inter na pragu dva velika transfera, Brazzo dovodi jednog od najboljih igrača lige, Dembele na pragu novog kluba, a Barca sklapa dva posla iz snova

LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI

VRIJE NA TRANSFER PIJACI Perez senzacionalno kreće po Ronalda, Inter na pragu dva velika transfera, Brazzo dovodi jednog od najboljih igrača lige, Dembele na pragu novog kluba, a Barca sklapa dva posla iz snova

19. 06. 2022 - 19:26
0
Shares

Ljetni prijelazni rok u Engleskoj je počeo 10. juna, dok će u Njemačkoj, Francuskoj, Španiji i Italiji početi u ponoć 1. jula. Transferi mogu biti dogovoreni između klubova koji se nalaze u ligama s različitim periodima namijenjenim za transfere, a službeno će biti kompletirani kada prijelazni rokovi započnu.

U Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španiji prijelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta. Svi će klubovi moći dovoditi slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni uz jedan klub. Razvoj događaja na nogometnom tržištu pratite na Sport.ba svakog dana.

Marca: Perez je rekao da ne želi Ronalda u Realu, no situacija se promijenila
>> Opširnije

BRAZZO KREĆE PO NOVO VELIKO POJAČANJE
Fabrizio Romano javlja da je Bayern i dalje vrlo aktivan na tržištu. Nakon dovođenja Manea, Mazraouija i Gravenbercha, sada radi na transferu Konrada Laimera iz RB Leipziga.

BARCA KRENULA PO SJAJNOG OFANZIVCA
Barcelona kombinira kako bi dovela Bernarda Silvu iz Manchester Cityja. Kako piše novinar Mundo Deportiva Ferran Martinez, City neće prihvatiti zamjenu igrača, već želi isplatu transfera. Manchester United bi htio dovesti De Jonga iz Barcelone pa bi Katalonci tim novcem onda pokušali dovesti Silvu, tvrdi novinar Ferran Martinez.

SJAJNI SRBIN VRLO BLIZU TORINA
Juventus dovodi srpskog reprezentativca Filipa Kostića, piše novinar Patrick Berger. Kostić se navodno sve dogovorio s Juventusom, potpisat će trogodišnji ugovor i zarađivati dva i pol miliona eura po sezoni. No klubovi još uvijek pregovaraju oko cijene. Juventus je voljan ponuditi 12 milijona eura, a Eintracht traži 20 miliona.

USKORO VELIKI SASTANAK U BARCELONI
Mundo Deportivo danas piše da će se tijekom sljedeće sedmice održati veliki sastanak u Barceloni na kojem će prisustvovati Deco kao menadžer nogometaša Leedsa Raphinhe, nogometaša kojeg osim Barce žele Liverpool, Chelsea i Arsenal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raphinha Belloli (@raphinha)

ZVIJEZDA CITYJA POJAČAT ĆE VELIKOG RIVALA?
Daily Mail javlja da Chelsea sprema ponudu kojom bi Raheema Sterlinga namamio iz Manchester Cityja. Navodno je Chelsea spreman poslati ponudu za engleskog reprezentativca, ali tek nakon što Romelu Lukaku preseli u Inter.

BORUSSIA PRONAŠLA ODLIČNU ZAMJENU ZA HALANDA
Nakon što joj je otišao najbolji igrač, Erling Haland, Borussia Dortmund našla je novog napadača, piše nizozemski Telegraaf. Riječ je o Sebastianu Halleru, centarforu Ajaxa. Njemački velikan zainteresiran je za njega, a navodno su spremni dati 33 miliona eura.

POJAČANJA U INTERU
Inter će se idućih dana pojačati armenskim ofanzivcem Henrikom Mhitarjanom (33) i kamerunskim golmanom Andreom Onanom (26), javlja pouzdani talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano. Obojica dolaze kao slobodni igrači, Mhitarjan iz Rome, a Onana iz Ajaxa.

PSG POJAČAVA VEZNI RED
Prvi zadatak Luisa Camposa kao sportskog direktora PSG-a jest - pojačati vezni red. Kvalitete u napadu ima pregršt, no Parižani su u velikim utakmicama često gubili borbu na sredini terena.

Da se takve situacije ne ponavljaju, ili kako bi se minimalizirale, na Park Prinčeva stiže mladi Portugalac iz Porta - Vitinha (22). Cijena? 40 miliona eura!

DEMBELE ŽELI U LONDON
Krilni napadač Barcelone Ousmane Dembele blizu je transferu u Chelsea, javlja Sun. Romelu Lukaku će uskoro napustiti Chelsea kako bi se vratio u Inter, a londonski klub njegovo mjesto u budžetu za plaće želi popuniti Dembeleom. Francuski nogometaš također želi u Chelsea.

LIVERPOOL SPREMAN NA GUBITAK SALAHA
Liverpool je već spreman na to da bi sljedećeg ljeta mogao Mohameda Salaha izgubiti bez da na njegovom odlasku zaradi ijedan euro. Egipćaninu istječe ugovor, a Mirror javlja da ga ne planira produživati. Ipak, isti medij piše kako se u Liverpoolu ne brinu i vjeruju da će Salah svoj ugovor odraditi profesionalno do zadnjeg dana.

KREĆE UTRKA ZA MLADU ZVIJEZDU
Real Madrid spreman je ući u utrku za veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama, javlja Defensa Central. Isti medij tvrdi kako će glavni konkurenti Realu za dovođenje Bellinghama biti Manchester United i Liverpool.

REALOV REKORDER STIŽE NA OTOK? PREGOVORI ZAPOČELI
ZA Real je odigrao 235 utakmica te je u njima postigao 49 golova uz 24 asistencije.

>> Opširnije

Učitaj još novosti