19. 06. 2022 - 17:50
ŠPANCI BRUJE: Ronaldo želi otići iz Uniteda i igrati Ligu...
907
Shares
ŠPANCI BRUJE: Ronaldo želi otići iz Uniteda i igrati Ligu prvaka! SLIJEDI LI SPEKTAKULARAN TRANSFER KOJI ĆE ŠOKIRATI PLANETU?

DA LI JE MOGUĆ POVRATAK U MADRID?

ŠPANCI BRUJE: Ronaldo želi otići iz Uniteda i igrati Ligu prvaka! SLIJEDI LI SPEKTAKULARAN TRANSFER KOJI ĆE ŠOKIRATI PLANETU?

19. 06. 2022 - 17:50
0
Shares

"Cristiano Ronaldo traži novi dom, novu momčad i novi početak", objavila je ranije ove sedmice talijanska La Repubblica. Talijani tvrde da se 37-godišnji portugalski napadač ne uklapa u viziju novog menadžera Manchester Uniteda Erika ten Haga, koji od svojih igrača želi trčanje, posjed, kolektivnu igru i poniznost.

Prenijeli su tu njihovu priču brojni svjetski mediji, a jedan od njih je i Marca, koja je otišla korak dalje. Naime, ugledni španski list piše o mogućnosti povratka Cristiana Ronalda u Real Madrid. Predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez rekao je krajem sezone da dolazak Ronalda nije opcija za Real, no stanje se, izgleda, promijenilo.

"Za Cristiana Ronalda najvažnije je nastaviti igrati u Ligi prvaka. To neće moći ove sezone s Manchesterom, koji je završio na šestom mjestu Premier lige s 58 bodova. Kako ima još godinu dana ugovora, Ronaldo bi mogao Ligu prvaka iskoristiti kao argument za odlazak", navodi Marca.

"Takav scenarij definitivno izbacuje kao opciju povratak u njegov nekadašnji klub Sporting. Bez obzira na to što ima 37 godina, čini se da Cristiano želi nastaviti igrati na najvišem mogućem nivou kako bi, na kraju krajeva, otišao na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Realov predsjednik Florentino Perez koncentrirao se ovog ljeta na dovođenje Kyliana Mbappea i izjavio da Ronaldo nije opcija. Stvari su se u međuvremenu promijenile, klub traži napadače i dolazak Portugalca mogao bi biti privremeno rješenje. No remećenje atmosfere u svlačionici moglo bi naštetiti momčadi", piše Marca.

Učitaj još novosti