19. 06. 2022 - 17:09
ŠPANCI OTKRILI BENZEMINOG NASLJEDNIKA, FENOMENALAN JE! Real će...
907
Shares
ŠPANCI OTKRILI BENZEMINOG NASLJEDNIKA, FENOMENALAN JE! Real će ga platiti 150 miliona eura, ali tek za dvije godine

HAALAND BI TO TREBAO BITI

ŠPANCI OTKRILI BENZEMINOG NASLJEDNIKA, FENOMENALAN JE! Real će ga platiti 150 miliona eura, ali tek za dvije godine

19. 06. 2022 - 17:09
0
Shares

Erling Haaland nedavno je stavio potpis na petogodišnji ugovor s Manchester Cityjem i odradio službeno predstavljanje za novi klub, a španjolski mediji već ga sele u novu sredinu.

Naravno, ne odmah, već za dvije godine Haaland će biti nova zvijezda Real Madrida, uvjereni su novinari španjolskog Diario AS-a.

“Haaland je predodređen da postane zvijezda Reala“, zaključak je AS-a koji i otkriva plan Madriđana prema kojem će ‘Kraljevski klub‘ za dvije godine aktivirati klauzulu u njegovom ugovoru sa Cityjem.

Ona se procjenjuje na oko 150 miliona eura i moći će se aktivirati 2024., dodaje AS.

Sjajni Norvežanin i ranije se povezivao s Realom. Nadali su se na Santiago Bernabeuu da će Haaland ostati još jednu sezonu u Borussiji, to su od njega i tražili, ali City je aktivirao otkupnu klauzulu iz njegova ugovora s dortmundskim klubom i preselio ga u Manchester.

Haaland bi trebao biti zamjena za Karima Benzemu koji sa 34 godine na leđima odigrao sezonu karijere. Njegova odluka o prelasku u City stigla je nakon smrti menadžera Mina Raiole koji je zagovarao ideju da Haaland jednog dana postane igrač Real Madrida.

Učitaj još novosti