15. 06. 2022 - 15:41
Glory podsjetio na legendarni meč: Badr Hari je prije dvije...
907
Shares
Glory podsjetio na legendarni meč: Badr Hari je prije dvije godine doživio jedan od težih poraza u karijeri

VELIKA POBJEDA RUMUNA

Glory podsjetio na legendarni meč: Badr Hari je prije dvije godine doživio jedan od težih poraza u karijeri

15. 06. 2022 - 15:41
0
Shares

Jedan od sinonima vrhunskog kickboksera svakako je Badr Hari, 37-godišnji Marokanac koji iza sebe ima 125 profesionalnih nastupa, a ring je dijelio gotovo sa svim najboljim kickbokserima kroz proteklih deset do petnaest godina.

Svojim atraktivnim stilom nametnuo se kao jedan od najpopularnijih borac ikad, ali problematično ponašanje unutar i izvan ringa koštalo ga  još veće karijere. Njegova karijera u velikoj je krizi. Kroz posljednjih šest nastupa upisao je četiri poraza.

Jedna borba je ostala u posebnom sjećanju fanova ovog sporta, podsjetio je Glory.

Krajem 2020. godine, Hari se u meču protiv Benjamina Adegbaja (Adegbuy) trebao napokon vratiti pobjedama i tako izboriti novi napad na titulu. Oba borca odradili su dobru prvu rundu, ali dojam je kako je Hari bio blago bolji, sjajno pogađajući sa svojim bokserskim kombinacijama, prenosi FightSite.hr.

Nastavio je Hari dobro pogađati i u drugoj rundi, a 40-ak sekundi prije kraja druge runde, ozbiljno je uzdrmao Adegbaja. Rumun je jedva izdržao do kraja te runde i Hari je dobio tu rundu rezultatom 10-8.

Činilo se kako Marokanac napokon kroči ka pobjedi, prvoj od osmog mjeseca 2015. godine, ali početak treće runde donosi preokret kada Adegbaj sjajno pogađa desnicom, a Badr Hari toliko se uspaničio i svim silama pokušavao je doći do klinča. Sudac mu je odbrojavao, no Hari se pridigao i nastavio s borbom. Rumun nije stao, te ga je poslao na pod, a Hari se nije stigao oporaviti, pa je Adegbaj došao do jedne od većih pobjeda u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri. 

Učitaj još novosti