23. 05. 2022 - 22:06
REAL ODLUČAN BLAMAŽU ISPRATI OGROMNIM IZNOSOM Pronađena...
907
Shares
REAL ODLUČAN BLAMAŽU ISPRATI OGROMNIM IZNOSOM Pronađena zamjena za Mbappea? Auh kakav potez Pereza

LEAO STIŽE U MADRID?

REAL ODLUČAN BLAMAŽU ISPRATI OGROMNIM IZNOSOM Pronađena zamjena za Mbappea? Auh kakav potez Pereza

23. 05. 2022 - 22:06
0
Shares

Real Madrid se rijetko u novije vrijeme izblamirao kao što je to bio slučaj prilikom pokušaja dovođenja Kyliana Mbappea. Opsežna operacija krenula je još prije više od godinu, ma i duže od tog perioda predsjednik Madriđana Florentino perez pikirao je Francuza kao glavnog protagonistu nove zvjezdane generacije Kraljeva.

Fenomenalni Francuz imao je važeći ugovor s PSG-om do 30. juna 2022. i Real je imao plan dovesti ga na Santiago Bernabeu bez odštete. Jasno, dali bi mu adekvatan ugovor, kakav zaslužuje ponajbolji nogometaš današnjice, ali nakon što ih je mjesecima vukao za nos (kako se ispostavilo) Mbappe je izabrao ostanak u Parizu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Dobio je golemi iznos, spominju se stotine miliona eura koliko će inkasirati ukoliko odradi do kraja svježe potpisani trogodišnji ugovor, prenosi Gol.hr.

Kako danas piše Marca, premda su šokirani, u Madridu ne žele gubiti vrijeme na ono na šta više ne mogu uticati i okreću se ljetnom prelaznom roku. Madridski dnevnik koji je s puno pažnje pratio Real javlja da je Rafael Leao označen kao zamjena za Mbappea.

Odličnog portugalskog ofenzivca, koji je ove sezone ugradio 11 golova i 10 asistencija u Milanov Scudetto, Real vidi kao pravu alternativu za Mbappea. Leao ima 22 godine, Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 50 miliona eura, a ugovor s Rossonerima mu traje do 30. juna 2024.

Ono što je gotovo sigurno je da Milan neće pustiti Leaa za spomenutih 50 miliona, tražit će puno više. Teško je reći koliko više, ali sigurno će to biti viša cifra.

Učitaj još novosti