24. 05. 2022 - 08:39
ŠPANIJA JUTROS BRUJI O OVOME: Dembele je konačno donio odluku...
907
Shares
ŠPANIJA JUTROS BRUJI O OVOME: Dembele je konačno donio odluku u kojem klubu će igrati iduće sezone

IZGLEDNO JE DA ODLAZI U PARIZ

ŠPANIJA JUTROS BRUJI O OVOME: Dembele je konačno donio odluku u kojem klubu će igrati iduće sezone

24. 05. 2022 - 08:39
0
Shares

Ousmane Dembele i FC Barcelona još nisu postigli dogovor oko produženja saradnje. Posljednja Barcelonina ponuda nalazi se na stolu i Dembele je taj koji će imati završnu riječ o svemu. 

Ara sada doznaje od izvora bliskih Klubu da se sve više čini kako se dogovor neće ostvariti. Francuz bi u tom slučaju besplatno mogao otići u PSG.

Sport je na naslovnu stranu odlučio u prvi plan staviti potencijalno pojačanje Barcelone i igrača koji bi uskoro mogao napustiti Klub.

Ousmane Dembele je na izlaznim vratima Blaugrane, smatraju urednici ovog katalonskog lista.

Katalonci smatraju kako na Francuza najviše utječe Moussa Sissoko koji nije zadovoljan Barçinom ponudom.

Iako bi igrač htio ostati u Barceloni, odluku će donijeti njegov agent.

S druge strane, saga oko Roberta Lewandowskog se nastavlja i mediji ne prestaju pisati o mogućem dolasku Poljaka. Blaugrana, prema navodima novinara, vjeruje da će uskoro zaključiti potpis Bayernove zvijezde.

Iako je bilo nekih naznaka da bi Dembele mogao ostati u Barceloni jer s Xavijem ima odličan odnos jasno je da mu klub ne može ponuditi uslove u novom ugovoru koje on očekuje, javlja Mundo Deportivo.

Iz Barcelone su poručili da neće poboljšati ponudu za novi ugovor jer to jednostavno ne mogu da priušte, a Dembeleov agent ne želi pristati na manje uslove od onih koje je on postavio Barci.

Zbog toga su španski mediji objavili jutros da su u Barceloni svjesni da će Dembele teško ostati u klubu i da već sada očekuju da Francuz napusti Camp Nou nakon što mu istekne ugovor.

Mundo Deportivo piše da su u Barceloni sigurni da Dembele ide u PSG jer mu je francuski klub ponudio itekako bogatu ponudu, a tu bi profitirao i njegov agent Moussa Sissoko koji to želi od samog početka.

Kako stvari stoje PSG će u novoj sezoni imati izuzetno jaku ekipu na raspolaganju, a Dembele će biti zamjena za Angela Di Mariju koji napušta klub jer nije dogovorio produženje ugovora.

Barcelona će naredne sezone održati posljednji sastanak s Dembeleovim predstavnicima. Ponuda se neće povećavati i nadaju se da bi moglo presuditi to što Dembele ima veliku želju da ostane, ali jasno je da ni on ne pristaje na značajno smanjenje plate. Izgledno je da Katalonci gube odličnog igrača...

Učitaj još novosti