12. 05. 2022 - 19:46
Promijenjen termin sahrane Ivice Osima, otkazan ispraćaj sa...
907
Shares
Promijenjen termin sahrane Ivice Osima, otkazan ispraćaj sa stadiona Grbavica

Promijenjen termin sahrane Ivice Osima, otkazan ispraćaj sa stadiona Grbavica

12. 05. 2022 - 19:46
0
Shares

Sahrana legendarnog bosanskohercegovačkog nogometnog stručnjaka Ivice Osima pomjerena je za subotu u 14 sati na Gradskom groblju Bare.

FK Željezničar je saopćio da je satnica sahrane legendarnog Osima promijenjena te je zakazana za subotu u 14 sati. Prethodni termin bio je sat kasnije.

Komemoracija Ivice Osima bit će održana u planiranom terminu u 11 sati u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu, dok su otkazani ispraćaj i momohod sa stadiona Grbavica koji su bili planirani za 12:30. Razlog otkazivanja su najavljeni loši vremenski uvjeti.


Za građane će u komemorativnom centru Bare biti otvorena soba za posljednji pozdrav legendi bh. sporta u periodu od 12 do 13:45 sati.
Kako je naš portal ranije objavio, prisutnima bi se trebale obratiti legende Željezničara Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, bivši kapiten Sarajeva Faruk Hadžibegić, legenda Partizana  Nenad Bjeković, tehnički direktor reprezentacije Japana Yasuharu Sorimachi, predsjednik NS BiH Vico Zeljković, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, legendarni hrvatski kapiten Zvonimir Boban...

Na sahranu Švabi dolazak su najavili i Hajdukovi asovi Zoran Vulić, Zlatko Vujović i Alen Bokšić, a posebnu pažnju izaziva najavljeni dolazak Dragana Stojkovića Piksija, aktuelnog selektora Srbije i jednog od ključnih igrača iz perioda dok je Osim bio selektor Jugoslavije.

Svakako, među prisutnima će biti i nogometaši iz čuvene Željine generacije koja je pod Osimovom palicom igrala polufinale Kupa UEFA-a 1985. godine, ali i obje šampionske generacije komšija s Koševa koje su imale nezaboravne okršaje u gradskim derbijima u kojima je akter bio i Štraus sa Grbavice.

Očekuje se i dolazak selektora Hrvatske Zlatka Dalića, naših proslavljenih asova Dušana Bajevića, Envera Marića, Elvira Bolića i drugih velikih imena bh. nogometa.

Direktan prijenos komemoracije i sahrane možete gledati na BHT 1.

Učitaj još novosti