12. 05. 2022 - 13:19
Piksi: Dinamo mi je nudio kule i gradove, Ćiro je pokušavao na...
907
Shares
Piksi: Dinamo mi je nudio kule i gradove, Ćiro je pokušavao na sve načine

LEGENDARNI IGRAČ ZVEZDE

Piksi: Dinamo mi je nudio kule i gradove, Ćiro je pokušavao na sve načine

12. 05. 2022 - 13:19
0
Shares

Tokom naredne nedjelje u Beogradu će biti predstavljena knjiga "Piksi – sve za deset" o karijeri jednog od najboljih srpskih fudbalera u istoriji i sadašnjeg selektora Srbije.

U susret tome mediji su izdvojili jedan dio knjige gdje se govori o anegdoti vezanoj za legendarnog trenera Miroslava Ćiru Blaževića.

"Ćiro je vrlo simpatičan tip. Strahovito šarmantan, harizmatičan. Zaludeo je u to vreme celu Prištinu, gledali su u njega kao u Boga. Još sa onim belim šalom oko vrata, imao si utisak da je upravo sišao sa Marsa. Izuzetno inteligentan, ponekad previše vulgaran, ali to je bio njegov stil. Kada bi neko drugi tako psovao, zvučalo bi degutantno. Ali Ćiro je bio original i ljudi voleli da ga slušaju", ispričao je Stojković.

Popularni Piksi je u ljeto 1986. godine stigao u Crvenu zvezdu iz niškog Radničkog, a priznao je da je bio i velika želja zagrebačkog Dinama.

"Ćiro je pokušavao na sve moguće načine da me nagovori da pređem u Dinamo. Čak je imao neku vezu u Nišu, nekog direktora pošte Novakovića, koji je radio za Dinamo. Dolazili su kod moje majke, obećavali kule i gradove. Svega je bilo", kazao je Piksi, a prenosi "Sportklub".

Učitaj još novosti