04. 05. 2022 - 17:24
Igrao za velikana, sada ga niko ne prepoznaje: Bogatstvo od 14...
907
Shares
Igrao za velikana, sada ga niko ne prepoznaje: Bogatstvo od 14 miliona potrošio na žene i opijanje

Fabian O'Neill

Igrao za velikana, sada ga niko ne prepoznaje: Bogatstvo od 14 miliona potrošio na žene i opijanje

04. 05. 2022 - 17:24
0
Shares

Mnogo je fudbalera koji nisu znali kako pravilo trošiti svoj novac te su naglo izgubili bogatstvo koje su stekli tokom karijere. 

U nepopularnu grupu neekonomičnih fudbalera koji su olako potrošili ogroman novac ubraja se i Fabian O'Neill, nekadašnji urugvajski veznjak.

Mlađi ljubitelji fudbala ga se ne sjećaju, ali je itekako poznat onim nešto startijim, posebno se to odnosi na ljubitelje Serije A gdje je igao za Juventus, Perugiju i Cagliari.

U Staroj dami nije ostavio dubok trag. Jedne prilike je rekao da je bio najlošiji u ekipi Bianconera to zato što je pored sebe imao fenomena poput Zinedinea Zidanea.

Ostao je upamćen da je u jednom meču Cagliarija i Salernitane u nekoliko navrata sjajnim driblinzima ponizio tada mlađahog Gennara Gattusa koji se zaista loše proveo taj dan te mu nije preostalo ništa drugo nego da počne udarati Urugvajca.

Tokom karijere O'Neill je zaradio 14 miliona eura. Sve je potrošio na žene, seks i alkohol. Danas je siromašan i kako kaže to mu uopšte ne smeta.

"Ne smeta mi što sam siromašan. Meni je dovoljano da imam nešto da se moja djeca osjećaju dobro i da imam nešto da pojedem."

181441853-baaef99d-5431-4bc0-af87-2b8fdba2dc6d

"Situacija se sada nije promijenila. Moji problemi koji se nastavljaju s godinama su i dalje tu. Imao sam problema s alkoholom pa sam operisao mokraćni mjehur."

"Nisam trebao dirnuti bocu alkohola tri godine, a izdržao sam mjesec. Ako ništa situacija s klađenjem je bolje jer nemam novca da igram".

Ovaj 48-godišnjak koji je nakon okončanja karijere jedno vrijeme radio kao konobar je i prije dvije godine bio u teškoj životnoj situaciji zbog ozbiljnih problema s jetrom.

"Žene bi me osvojile kad se napijem i pokušavale da me promijene, ali to nije bilo moguće. Nudili su mi i pomoć psihologa. Sada su sve moje bivše žene bogatije od mene", ranije je izjavio fudbaler koji nosio nadimak Mađioničar zbog svog načina igre.

S Juventusom je osvojio jedan Scudetto, dok ima i titulu prvaka Urugvaja s Nacionalom. U reprezentaciji svoje zemlje nije ostavio dubok trag. Na 19 mečeva zabio je dva gola.

Učitaj još novosti