28. 01. 2022 - 12:19
Selektor Danske odgovorio na teške optužbe da je namjerno...
907
Shares
Selektor Danske odgovorio na teške optužbe da je namjerno izgubio od Francuske

Selektor Danske odgovorio na teške optužbe da je namjerno izgubio od Francuske

28. 01. 2022 - 12:19
0
Shares

Punk se prašine podiglo nakon utakmice između Francuske i Danske. Danska, koja je uoči zadnjeg kola drugog kruga već izborila polufinale, u susret je ušla bez nekoliko najboljih igrača poput Hansena ili Gidsela. S druge strane, Francuska tu utakmicu nije smjela izgubiti jer bi inače grupu završila kao treća iza Danske i Islanda i borila bi se tek za peto mjesto. 

Rezervni danski tim dominirao je 50 minuta utakmice, Skandinavci su imali ogromnu prednost, ali u zadnjih deset minuta Tricolori rade neviđen preokret i pobjeđuju u zadnjim sekundama, na očaj Islanda koji je tako ispao iz borbe za medalje. Nakon utakmice puno se pričalo o sumnjivim stvarima koje su se događale u posljednjih 10 minuta, a čak su neki tvrdili da su Danci namjerno izgubili kako bi u polufinalu išli na Španiju, umjesto na Švedsku.

Trener Danske Nikolaj Jacobsen oštro je demantovao te tvrdnje i optužbe


''Dali smo svoj maksimum protiv Francuske i stojim iza ovih riječi. Besmislene su priče da smo namjerno izgubili kako bismo igrali protiv Španije, a ne Švedske. Španija je odličan spoj mladosti i iskustva sa sjajnim trenerom, a isto se može reći i za Švedsku. Tako da ne vidim logiku u tim optužbama. Nama je najvažnije bilo da se plasiramo u polufinale'', rekao je trener Danske pa je dodao:

''Očekujem da mali detalji odluče susret sa Španijom. Možda to bude podrška s tribina koju svaka ekipa želi. Nadam se da će dosta novih navijača stići iz Danske. Uvijek imamo odličnu podršku na velikim takmičenjima.''

Danska i Španija igraju u petak od 18 sati, a Francuska i Švedska od 20:30.

Učitaj još novosti