14. 01. 2020 - 20:17
OGLASIO SE ŠUMAN NAKON PORAZA: Koštalo nas je puno grešaka!
907
Shares
OGLASIO SE ŠUMAN NAKON PORAZA: Koštalo nas je puno grešaka!

OGLASIO SE ŠUMAN NAKON PORAZA: Koštalo nas je puno grešaka!

14. 01. 2020 - 20:17
0
Shares

Rukometna reprezentacija BiH poražena je i u trećem, posljednjem susretu u grupi D Evropskog prvenstva od višestrukog olimpijskog, svjetskog i evropskog prvaka Francuske 23:31, a selektor Bilal Šuman je nakon meča posebno istakao primljene golove iz kontranapada.


"Ne znam koliko je Francuska postigla golova iz kontri, ali u svakom slučaju previše. U prvom poluvremenu smo igrali dobro u trenucima kada smo igrali šest protiv šest. Odbrana na čelu s Terzićem je funkcionisala, Panić je bio dobar u napadu kao i Prce. Sve to u prvom dijelu nije bilo loše", rekao je Šuman.

Međutim, u nastavku meča BiH je u potpunosti pala.

ruk


Rukometaši BiH se uvjerljivim porazom od Francuske oprostili od Evropskog prvenstva

ruk1


"Imali smo u drugom poluvremenu mnogo tehničkih grešaka. Dosta smo imali promašaja, njihov golman se razbranio i na kraju smo postigli jako malo pogodaka. Pokušali smo smanjiti razliku, ali nismo iskoristili svoje prilike s ovoliko napravljenih tehničkih grešaka. Francuska je na kraju zasluženo pobijedila", poručio je Šuman.

BiH je na ovaj način završila svoj debitantski nastup na evropskim prvenstvima sa tri poraza. Inače, utakmica nije imala poseban značaj budući da su obje reprezentacije već bile eliminisane iz borbe za plasman u drugi krug prvenstva nakon poraza od Norveške i Portugala.

Izvor: klix.ba Foto: klix

Učitaj još novosti