27. 01. 2022 - 09:30
NAKON NOVE POVREDE FATIJA REAGOVALI EKSPRESNO Barca samo na...
907
Shares
NAKON NOVE POVREDE FATIJA REAGOVALI EKSPRESNO Barca samo na korak od dovođenja novog golgetera, Xavi oduševljen

DA LI ZAISTA STIŽE MORATA?!

NAKON NOVE POVREDE FATIJA REAGOVALI EKSPRESNO Barca samo na korak od dovođenja novog golgetera, Xavi oduševljen

27. 01. 2022 - 09:30
0
Shares

Dušan Vlahović je pred ostvarenjem snova i potpisom za Juventus iako je transfer trenutno na čekanju, a zbog čega čitajte OVDJE.

To ujedno znači da je dvadesetdevetogodišnji španski napadač Alvaro Morata pred povratkom u La Ligu.

Morata se vratio u Španiju i trenutno je na čekanju. Navodno je blizu transfera nakon što je postalo jasno da je njegov Juventus dogovorio transfer Dušana Vlahovića iz Fiorentine.

Prema pisanju španskih medija, Morata je snimljen u Madridu, gdje je posebno otišao na razgovor sa svojim agentom.

Poruka napadača bila je jasna, napominje citirani izvor. Nogometaš Juventusa želi preći u Barcelonu i zamolio je svog menadžera da ubrza pregovore. Jedna od prepreka je bio Atletico Madrid, klub s kojim ima ugovor i koji ga je poslao u Torino na posudbu, no čini se da je i to prepreka savladana, pa je Morata na korak od katalonskog dresa.

No, Katalonci moraju riješiti još jedan posljednji problem. Momčad koju trenira Xavi treba smanjiti ugovore pojedinim igračima ili ih prodati kako bi Moratin ugovor bio registrovan i kako bi on imao pravo nastupa u domaćim mečevima.

Morata je postao želja Barce nakon teške povrede Ansua Fatija. Iako se ne radi o igračima sličnih karakteristika niti igraju na istim pozicijama, Morata bi svakako trebao da donese dodatne mogućnosti Xavijevom timu u napadu.

Barcelona će dolaskom Morate imati solidnu opciju u napadu, uz Memphisa Depaya i Luuka De Jonga.

Španac je u karijeri igrao i za Real Madrid te Chelsea. U Juventusu je na 22 meča ove sezone dao pet golova uz tri asistencije u Seriji A i dva gola uz jednu asistenciju na pet mečeva Lige prvaka. Ima i po jedan nastup u Superkupu Italije i Kupu Italije.

Inače, u Barceloni su osjećanja podijeljena. Jedni slave njegov odlazak i vjeruju da će, ako sve bude u reedu, Morata biti od velike pomoći u turublentnoj sezoni, drugi pak smatraju da im ne treba igrač koji je nekada nosio dres mrskog rivala Real Madrida...

Učitaj još novosti