27. 01. 2022 - 11:39
E OVO JE BOMBA GODINE: Dybala ipak neće u Inter, pojačat će...
907
Shares
E OVO JE BOMBA GODINE: Dybala ipak neće u Inter, pojačat će jedan od najboljih klubova svijeta?!

DA LI DOLAZI NA ANFIELD?

E OVO JE BOMBA GODINE: Dybala ipak neće u Inter, pojačat će jedan od najboljih klubova svijeta?!

27. 01. 2022 - 11:39
0
Shares

Dolazak Dušana Vlahovića znači i "čistku" u Juveu. Visoki ugovori nisu u opticaju, barem dok se finansijska situacija ne konsoliduje, a prodaja će biti glavna rabota uprave "stare dame". Paulo Dibala je godinama unazad najbolji igrač Juventusa, međutim, iako je prije samo nekoliko mjeseci novi ugovor bio samo stvar formalnosti i pitanje vremena, situacija se preokrenula. 

Juventus ne želi da ispuni Dibaline zahtjeve koje su prethodno verbalno dogovorili (ugovor do 2025. godine uz platu od osam miliona eura po sezoni) prije svega zbog učestalih povreda talentovanog Argentinca.

Pribojavaju se da bi ulagali u nešto što im u ovom trenutku nije isplativo i čini se da je jedini put - rastanak. To je nešto što Dibala nikako ne bi volio, ali djeluje neizbježno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala)

Prvi u redu za popularnog "La Joyu" stoji Inter, koji je spreman da ispuni Argentinčeve želje, ali pitanje je da li bi on poslije godina vjernosti Juveu prešao u redove omraženog rivala.

Svoju šansu, prema "Tutomerkatu", vidi i Liverpul! Naime, kako javlja pomenuti medij, "crveni" su kontaktirali Dibalu i raspituju se u vezi čitavog slučaja, a s obzirom na to da bi stigao kao slobodan igrač, šestostruki šampion Evrope je spreman da mu ponudi i respektabilan ugovor koji ne krši granice klupske hijerarhije.

Ima li istine u ovome i hoće li se nešto dogoditi na ljeto, pod velikim je znakom pitanja. Pritisak medija na Juventus je veliki povodom ovog slučaja. Dibala je postao simbol kluba prešavši iz Palerma 2015. godine.

Učitaj još novosti