26. 01. 2022 - 16:57
Kako je Ronaldo telefonskim pozivom uvjerio dvojicu igrača na...
907
Shares
Kako je Ronaldo telefonskim pozivom uvjerio dvojicu igrača na dolazak u United

Kako je Ronaldo telefonskim pozivom uvjerio dvojicu igrača na dolazak u United

26. 01. 2022 - 16:57
0
Shares

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je 2008. godine angažovao Cristiana Ronalda kako bi osigurao potpise blizanaca Rafaela i Fabija da Silve.

Naime, Rafael je za UTD Podcast ispričao kako je kao tinejdžer primio poziv od Cristiana i da im je njegov utjecaj pomogao da donesu odluku.

"Zvao je na moj telefon i to nikada neću zaboraviti. Broj koji me nazvao bio je međunarodni, a ja sam u tom trenutku govorio 'Ko je ovo?' Nikad nisam primio takav poziv. Odgovorio sam, a već sam ga i prije poznavao jer smo trenirali zajedno. Pozdravio me na portugalskom jeziku, a onda sam otrčao do autobusa govoreći 'Ronaldo je, Ronaldo je! Zove nas da razgovaramo.' Rekao je: 'Ovdje u Manchesteru pada kiša, kao što znate. Zovem da vam kažem da potpišete za Manchester United. Znam da će vam se svidjeti ovdje.' Nisam mogao vjerovati. Bilo je nevjerovatno", prisjetio se defanzivac Botafoga.


Sličnu priču 2020. godine podijelio je Fabio i objasnio da im je Ronaldo pomogao obojici oko jezične barijere i problema sa samopouzdanjem dok su igrali za jedan od najvećih svjetskih klubova.
Rafael je u Unitedu bio standardan na desnom beku nakon penzionisanja Garyja Nevillea i osvojio je tri naslova u Premiershipu, a 2015. godine otišao je u Lyon.

S druge strane, Fabio je dobio samo jednu medalju Premiershipa, proveo je neko vrijeme na posudbi u QPR-u, a prodan je Cardiffu 2014. godine.

https://www.sportskeeda.com/football/news-i-ll-never-forget-that-rafael-sheds-light-amazing-cristiano-ronaldo-phone-call-ahead-manchester-united-transfer?key4=skfootballtwitter&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Klix.ba

Učitaj još novosti