04. 01. 2022 - 08:40
LUDNICA JE ZAPOČELA, LUKAKU ZAPOČEO ZEMLJOTRES Bayern krenuo...
907
Shares
LUDNICA JE ZAPOČELA, LUKAKU ZAPOČEO ZEMLJOTRES Bayern krenuo po KAPITALCA, Newcastle u velikom poslu, Topnici pronašli zamjenu za Aubu

OČEKUJE NAS SPEKTAKL

LUDNICA JE ZAPOČELA, LUKAKU ZAPOČEO ZEMLJOTRES Bayern krenuo po KAPITALCA, Newcastle u velikom poslu, Topnici pronašli zamjenu za Aubu

Sport.ba
04. 01. 2022 - 08:40
0
Shares

Prijelazni rok počeo je u najjačim evropskim ligama, a već su na pomolu velike stvari. Pa da krenemo s pregledom za utorak, 4. januara.

Temperamentni belgijski napadač Romelu Lukaku nalazi se u centru pažnje u tek započeom zimskom prelaznom roku. Belgijanac je i više nego nezadovoljan u ekipi Chelseaja, a nakon kontraverznog intervjua u kojem je istakao da mu je transfer iz Intera u redove "plavaca" greška, Thomas Tuchel ga je izostavio iz protokola za susret sa Liverpoolom. Nedugo nakon toga Lukaku je pokazao svoju reakciju, gde je u biografiji na svom "fejsbuk" profilu dodao da je član Intera, uprkos tome što je i dalje ugovorom vezan za londonski tim. Kraj sage nije ni na vidiku. Posljednje informacije nam govore da je ustvari voljan pridružiti se bivšem treneru Antoniju Conteu u redovima Tottenhama. Kakva ludnica...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sport.ba (@sport.ba_)

Nizozemski reprezentativac Memphis Depay nije se baš najbolje snašao u Barceloni, a uz to mu svakako nije pogodovao ni odlazak Ronalda Koemana s klupe. Upravo je njegov sunarodnjak insistirao na dolasku iz Lyona na Nou Camp. Nizozmeac je sada izazvao pravi zemljotres jer je postupio slično kao Lukaku, a više saznajte OVDJE.

Djeuje zaista da se na Old Traffordu ne šale, što dodatno podgrijava informacija koju plasira "The Sun", te da čelnici Crvenih đavola pripremaju teren za najveću ponudu u istoriji kluba. Meta je vezista West Hama, Declan Rice, a spekuliše se da suma koju United planira ponuditi ide i do 115 miliona eura!

Ne igra ni izbliza kao u prvom mandatu u dresu Atletica Antoine Griezmann, što dovoljno govori podatak da je na 21 meču postigao svega sedam golova. To dodatno podgrijava sumnje da Dijego Simeone neće odlučiti da aktivira otkupnu klauzulu u visini od 40 miliona eura, te da će Francuz od ljeta imati novog poslodavca. Tu svoju šansu vreba Tottenham, a spominje se da su "pijevci" spremni da za potencijalan transfer izdvoje između 55 i 60 miliona evropskih novčanica.

Definitivno je da je misija Aubameyanga u dresu Arsenala završena, što je potvrđeno nakon što ga je Mikel Arteta izostavio iz tima. Britanski mediji navode da je Gabonac blizu transfera u Newcastle, a navedeni su i potencijalni detalji transfera: šestomesečna posudba nakon koje bi uslijedio otkup od 24 miliona evropskih novčanica. Potencijalna zamjena za njega, kako prenosi "Atletik" mogao bi da bude Aleksandar Isak, švedski napadač koji nastupa za Real Sosijedad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexander Isak (@alex_isak)

Sky Sport piše da Bayern pregovara s Leedsovim krilnim igračem Raphinhom (25). Cijena Brazilca je 50 miliona eura, a Bayern se želi osigurati na toj poziciji ako Kingsley Coman ne potpiše novi ugovor.

Fichajes tvrdi da Liverpool lovi Villarrealovog Arnauta Danjumu. Riječ je o nizozemskom ofanzivcu za kojeg Španci traže 45 miliona eura.

Newcastle hitno traži defanzivne igrače. Sky Sports donosi kako je na meti Lilleov Nizozemac Sven Botman. Francuski prvak postavio je cijenu od 60 miliona eura, ali za bogati Newcastle to ne predstavlja problem.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti