04. 01. 2022 - 16:24
Legenda ispunila obećanje dato prije deset godina, od sada je...
907
Shares
Legenda ispunila obećanje dato prije deset godina, od sada je apsolutno neprepoznatljiv

DANIELE ADANI

Legenda ispunila obećanje dato prije deset godina, od sada je apsolutno neprepoznatljiv

04. 01. 2022 - 16:24
0
Shares

Da neki sportista da obećanje nije nikakva novost, međutim rijetki ostaju istrajni i na kraju ga ispune. 

Obećanje dato nekom od roditelja smatra se svetinjom. Upravo je to bio slučaj da Danielom Adanijem, legendarnim štoperom iz Serije A.

Adanija ljubitelji "calcia" pamte po igrama u Bresciji i Interu, dok je posljednjih godina bio angažovan kao komentatora na mečevima italijanskog prvenstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniele Adani (@leleadani)

Ovog 47-godišnjaka svi prepoznaju po bradi što od danas nije slučaj jer je ispunio obećanje koje je dao prije deset godina i odlučio je da se obrije.

Kao što je objavio na društvenoj mreži Instagram Adani je 2. januara 2022. godine svojoj majci obećao da u narednih deset godina niko neće milovati njegovo glatko lice osim nje.

"Prije deset godina dao sam ti obećanje, bio je 2. januar 2012., bila si u krevetu tog jutra. Nisi pričala sedmicama, ali tvoje oči su još puno govorile. Oni su zapravo sve rekle.

Posljednji Božić da smo bili zajedno, znao sam da imaš samo nekoliko sati. Bila si spremna dati svoju posljednju gestu ljubavi.

Pokret. Tvoja ruka se diže, tvoja ruka počiva na mom glatkom, čistom obrazu. Miluje ga tri puta. S tvojih usana čitam: 'moj Dani, moj Dani, moj Dani'. Onda se umorno vraćaš na počinak spavati. To je bilo zauvijek.

U tom trenutku sam ti dao obećanje, naš tajni pakt: niko mi neće milovati lice sljedećih deset godina: moja brada će izolirati, sačuvati, zaštititi tvoj posljednji dodir ljubavi.

Danas priznajem svima naš dogovor, otkrivam svoje lice, tačno deset godina kasnije. To nije bilo dovoljno da smanjim bol koji sam osjećao i osjećam svaki dan.

Nije moguće popuniti tvoj nedostatak, ali zahvaljujući ljubavi mogu te osjetiti u svakom trenutku i pronaći te u svemu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniele Adani (@leleadani)

Mogu razgovarati s tobom uvijek, svaki dan, ali danas sam ti htio reći samo jednu stvar: 'Mami, obećanje je ispunjeno'", poručio je Adani u srceparajućoj poruci.

Učitaj još novosti