15. 12. 2021 - 09:17
Igrao za velikane, a na treninge dolazio pijan: Istinski...
907
Shares
Igrao za velikane, a na treninge dolazio pijan: Istinski fudbalski boem bi za noć trošio 450 hiljada

Igrao za velikane, a na treninge dolazio pijan: Istinski fudbalski boem bi za noć trošio 450 hiljada

15. 12. 2021 - 09:17
0
Shares

Zahvaljujući bogatim ugovorima neki fudbaleri se finansijski osiguraju do kraja života te nastoje da to maksimalno iskoriste. Zbog njihovog nepromišljenog stila življenja neki s punim pravom se mogu nazvati fudbalskim boemima. 

Kada trenera koji je svjetsko ime neko nahzove ''šu*om'' samo da bi otišao iz kluba, onda je jasno da se radi o osobi koja je bez dlake na jeziku. Upravo je to radio glavni akter naše priče. Čovjek koji je mnogo obećavao, a na kraju je u fudbalsku penziju otišao u najboljim igračkim godinama.

S 19 godina trebalo mu je nekoliko sekundi da postane idol navijača Arsenala. U kasinu mu je trebalo samo malo vremena da potroši 400.000 funti (oko 450.000 eura) na kockanje i rizikuje bankrot.

screenshot-32

Život Nicklasa Bendtnera oduvijek su karakterizirali smjeli potezi, uz rizik utapanja na dnu čaše, te usponi, zbog njegovih podviga na terenu. U Londonu je stekao nadimak Gospodin, ali ako mislite da mu je to nadimak koji mu je dodijeljen zbog odjeće i manira, i nije baš tako.

Genijalnost i bezobzirnost, uzmi ili ostavi, sa mnom ili protiv mene. To su neke od životnih principa ovog fudbalera. Danski napadač nikada nije volio polumjere. Ispričao je to u svojoj autobiografiji u kojoj nije krio detalje, čak ni one kojima se čovjek ne može ponositi, pa ni one kojih bi se svako posramtio.

Ipak, žali za jednim. Potrošio je svoj talent koji ga je mogao odvesti ko zna gdje. I danas može biti primjer mladima, ali kako ne raditi mnoge stvari.

Bilo je ljeto 2011., 3 sata ujutro. Bendtner ima 23 godine. Trebao bi biti kod kuće, odmarati se, ali još uvijek partija. Stiže u svoj omiljeni kasino i ne može odoljeti iskušenju.

Ulazi i, iako vidno pripit, odlučuje okušati sreću. Uostalom, rulet je jednostavna stvar... "Crveno, crno, crveno, crno. Koliko to može biti teško?", kao da mu je ta rečenica prolazila kroz glavu. Počinje gubiti i ide loše.

"Nakon sat i pol sam izgubio 400.000 funti. Taj novan nisam ni imao, da ga nekako nisam uspio povratiti bio bih u problemima. Tada sam shvatio da je prerizično za mene sve što radim."

"Kad bi se povrijedio i nisam mogao osjećati isti osjećaj kao kad sam bio na terenu, trebala mi je igra. Očito što je veći rizik, to je veći adrenalin. Stoga odaberite visoke uloge", objasnio je on.

Imao je i buran život sa djevojkama, a na treninge bi dolazio pijan. Jednom je dok je bio član Arsenala totalno uništio skupocjenog Aston Martina. Interesantno da je i plaćao djevojki operaciju grudi.

"Jedna od djevojaka s kojima sam bio mi je došla i rekla da je trudna, ali da postoji cijena koju mogu da platim kako bi se sve to riješilo i zataškalo. 'A šta to znači?' upitao sam je znatiželjno. Rekla je da to znači da moram da joj platim nove grudi. Na kraju sam platio estetskom hirurgu za poboljšanje njenih oblina", ispričao je Bendtner.

Zbog njegovog načina života dobio je i nadimak Lord, a od fudbala se oprostio proljetos sa 33 godine. Trenutno snima seriju "Bendtner und Philine" koja govori o njegovoj vezi s djevojkom Philine Roepstorff.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bendtner (@bendtner)

Karijeru je počeo još kao tinejdžer u Arsenalu u sezoni 2005/2006, a već u narednoj je pozajmljen Birminghemu, da bi se nakon godinu dana vratio i sljedećih šest prove na Emiratesu gdje je i ostavio najveći trag.

Kasnije je imao neuspešne pozajmice u Sunderlendu i Juventusu, da bi posljednjih godinu dana proveo van liga petice igrajući za Nottingham Forest, Rosenborg i Copenhagen.

Za reprezentaciju Danske odigrao je 81 utakmicu postigavši 30 golova, a iz nacionalnog tima se povukao prije tri godine.

U karijeri je osvojio veliki broj trofeja poput naslova prvaka Italije sa Starom damom, FA Kupa sa Arsenalom, te dvije titule prvaka Norveške.

Učitaj još novosti