18. 11. 2021 - 15:13
Sedamnaestogodišnjak došao pred velike zvijezde i poručio:...
907
Shares
Sedamnaestogodišnjak došao pred velike zvijezde i poručio: Došao sam ovdje da budem prvi napadač i da uzmem vaše mjesto u timu

KARIM BENZEMA

Sedamnaestogodišnjak došao pred velike zvijezde i poručio: Došao sam ovdje da budem prvi napadač i da uzmem vaše mjesto u timu

18. 11. 2021 - 15:13
0
Shares

Nekadašnji kapiten Lyona Claudio Caçapa, je u razgovoru za ESPN otkrio da se već u ranijoj fazi karijere moglo pretpostaviti da će Karim Benzema napraviti vrhunsku karijeru.

- Mogao sam vidjeti da će biti vrhunski igrač. Bio je iznimno fokusiran i znao je koliki mu je potencijal. Sa 17 godina je već znao šta želi u životu i uradio je sve da to uspije, rekao je Caçapa, koji je trenutno trener drugog tima Lyona.

Kada je Benzema ušao u prvi tim u sezoni 2004/2005, održao je govor pred seniorima. Predstavio se i rekao odakle je došao i šta se nada da će uspjeti uraditi u Lyonovom dresu.

- Došao sam ovdje da budem prvi napadač Lyona, posvećen sam, radim naporno i želim da napredujem i da uzmem vaše mjesto u prvom timu, prenio je Brazilac Benzemin govor na predstavljanju, te dodao:

- Kada 17-godišnji fudbaler kaže tako nešto, znate da će njegova karijera biti i više nego spektakularna što se na kraju i ispostavilo iako nam je to tada bilo smiješno i neočekivano. Imali smo u napadu Nilmara, Giovane Élbera, Sylvaina Wiltorda i još neke vrhunske igrače. Doći pred njih i reći nešto tako, morate imati jak karakter, što je Karim uvijek imao. 

Iskusni brazilski stoper je zatim govorio i o mučenju na treningu kada je igrao protiv sadašnjeg fudbalera madridskog Reala.

- Uvijek je bio pametan, koristio je obje noge i šutirao veoma jako. Uvijek je dobro pozicioniran, prava ubica u šesnaestercu. Kada lopta dođe do njega, nebitno gdje je golman, on će pronaći put do mreže, završio je proslavljeni stoper. 

Učitaj još novosti