18. 11. 2021 - 08:34
Argentinci sastavili idealnu postavu Jugoslavije: Da li bi ova...
907
Shares
Argentinci sastavili idealnu postavu Jugoslavije: Da li bi ova selekcija mogla na sami vrh svjetskog fudbala?!

MAGAZIN OLE

Argentinci sastavili idealnu postavu Jugoslavije: Da li bi ova selekcija mogla na sami vrh svjetskog fudbala?!

Sport.ba
18. 11. 2021 - 08:34
0
Shares

Srbija i Hrvatska izborile su direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok Sjeverna Makedonija to može učiniti kroz baraž. Bosna i Hercegovina je i ovog puta potpuno podbacila, poraz protiv Finaca u Zenici samo je potvdio brojne probleme koje imamo unutar samog Saveza, ali i reprezentacije.

Izgleda da su se kola slomila samo na Miralemu Pjaniću, a krivaca je mnogo. Javnost to ne vidi ili jednostavno ne želi vidjeti. Za uspjeh u budućnosti biće potrebno mnogo toga promijeniti, a da li će do toga i doći pokazat će vrijeme.

Mnogi se pitaju kako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije, da devedesetih nije došlo do raspada ove zemlje. Odgovor su nam sada ponuditi iz Argentine, tačnije tamošnji magazin Ole. Oni su posvetili posebnu pažnju bivšoj Jugoslaviji koja je posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu pod tim imenom imala još u Italiji 1990. godine, pod vodstvom našeg Ivice Osima.

Autor teksta smatra da bi idealni tim sačinjen od fudbalera iz svih bivših jugoslovenskih republika bio izuzetno kvalitetan i kompetitivan.

Na golu bi bio siguran Jan Oblak, a u odbrani bi igrala imena poput Šime Vrsaljka, Nikole Milenkovića, Stefana Savića ili Aleksandra Kolarova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan)

Gužva je u veznom redu gdje bi se za pozicije borili između ostalih Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Sergej Milinković Savić, a kao njihove alternative se navode Adam Marušić, naš Miralem Pjanić i Filip Kostić. 

Reprezentacija bi imala klasne napadače koje bi predvodio bh. kapiten Edin Džeko zajedno s Dušanom Tadićem, a ''pomagali'' bi im igrači poput Dušana Vlahovića, Ivana Perišića, Stevana Jovetića ili Luke Jovića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Zaista tim koji bi izazivao strah gdje god bi se pojavio. Da li bi mogli i na sami svjetski vrh, nikada nećemo saznati...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti