17. 11. 2021 - 17:12
ŽAL ZA MNOGIM ZVIJEZDAMA Ovo je reprezentacija BiH sastavljena...
907
Shares
ŽAL ZA MNOGIM ZVIJEZDAMA Ovo je reprezentacija BiH sastavljena od ODBJEGLIH sinova, borili bi se za sami vrh planete

OD HANDANOVIĆA DO IBRE

ŽAL ZA MNOGIM ZVIJEZDAMA Ovo je reprezentacija BiH sastavljena od ODBJEGLIH sinova, borili bi se za sami vrh planete

Sport.ba
17. 11. 2021 - 17:12
0
Shares

Talijanski Sky Sport još prošle godine malo se poigrao te napravio reprezentaciju BiH koju čine igrači porijeklom iz BiH, koji ne nastupaju za Zmajeve.

Pod naslovom “Bosna od Handanovića do Ibre: Žal za mnogim zvijezdama”, oni su podsjetili svoje čitatelje na najbolje igrače naše zemlje koji su rođeni ili imaju porijeklo u BiH, ali igraju za druge reprezentacije.

Na gol su stavili  reprezentativca Slovenije Samira Handanovića, golmana milanskog Intera, koji je porijeklom iz Sanskog Mosta.

Još jedan “Slovenac” našao se na njihovoj listi, a to je Josip Iličić, koji igra u Atalanti. Tu je i reprezentativac Srbije Neven Subotić, rođeni Banjalučanin, koji nastupa u Union Berlinu.

Uz ovaj dvojac, odbranu čine još dvojica hrvatskih reprezentativaca, Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moscow) iz Dervente i Zeničanin Dejan Lovren, koji nastupa u Liverpoolu.

Ofanzivno orijentisanu ekipu čine još tri hrvatska reprezentativca. Alen Halilović (Heerenveen),  čiji je otac Sead igrao za BiH, Ivan Rakitić (Sevilla) porijeklom iz Žepča i Mateo Kovačić (Everton) porijeklom iz Kotor Varoši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic)

Nevjerovatan navalni red čine dvojac reprezentacije Austrije Marko Arnautović (Shanghai SIPG) i Zlatko Junuzović (RB Salzburg) te Haris Seferović (Benfica) i Zlatan Ibrahimović (Milan).

(Sport.ba)

Učitaj još novosti