14. 11. 2021 - 08:52
TAJNA USPJEHA MOHAMEDA SALAHA: Fudbaler Liverpoola ima poseban...
907
Shares
TAJNA USPJEHA MOHAMEDA SALAHA: Fudbaler Liverpoola ima poseban režim ishrane! Jedno jelo zauzima posebno mjesto na njegovom stolu

TAJNA USPJEHA MOHAMEDA SALAHA: Fudbaler Liverpoola ima poseban režim ishrane! Jedno jelo zauzima posebno mjesto na njegovom stolu

14. 11. 2021 - 08:52
0
Shares

Mohamed Salah je 2012. godine stigao u Europu i trebalo je dosta vremena da postane svjetska klasa.

Boravak u Baselu, Chelseaju i Fiorentini nisu bili previše zapaženi, pa je tek u Romi 2015. godine pokazao da je fudbaler vrijedan pažnje. Nije ni čudo što su to iskoristili u Liverpoolu i doveli ga za 42 miliona eura u svoje redove.

Salah je za manje od pet godina dostigao status legende kluba, a osim prirodnom talentu svoje igre duguje i maksimalnoj posvećenosti, kao i detaljnoj kontroli svog tijela.

Kada je dolazi u Europu Egipćanin je bio mršavko, a sada je postao strah i trepet, dovoljno jak da dobija duele sa fizički dominantnijim defanzivcima iz protivničkih ekipa.

Sve to zahvaljujući posebnom režimu ishrane.

"Ishrana je vrlo važan deo igre. Pomaže mi da igram bolje, da spavam i da se tijelo brže oporavi. Kako nemam masnoće u tijelu nutrcionist mi kaže da mogu da jedem šta poželim, isto je i sa pićem", rekao je egipatski as.


Mliječni proizvodi, sve vrste voća i povrća, kao i piletina, sastavni su delovi njegove ishrane. Ipak, jedan specijalitet zauzima posebno mjesto. U pitanju je jelo zvano kušari koje se pravi od riže i makarona, a koje se prelivaju sokom od paradajza. Također, u ovo jelo se ubacuje i luk.

Salah je ove sezone postigao 15 golova i postao je najbolji afrički strijelac u istoriji Premijerlige.

Učitaj još novosti