25. 10. 2021 - 20:26
STIGAO KAO OGROMNO POJAČANJE I SVE RAZOČARAO Velikan iz Serije...
907
Shares
STIGAO KAO OGROMNO POJAČANJE I SVE RAZOČARAO Velikan iz Serije A želi da spasi karijeru koju su Atletico i Chelsea itekako upropastili

SAUL NIGUEZ

STIGAO KAO OGROMNO POJAČANJE I SVE RAZOČARAO Velikan iz Serije A želi da spasi karijeru koju su Atletico i Chelsea itekako upropastili

25. 10. 2021 - 20:26
0
Shares

Saul Niguez je zadnjeg dana prelaznog roka u želji da ne upropasti svoju karijeru otišao na pozajmicu iz Atletico Madrida u Chelsea.

Međutim, ispostaviće se to kao velika greška jer ima manje šanse za igru nego što je to imao pod palicom Diego Simeonea. 

Sjajni 26-godišnji veznjak je do sada pod vodstvom Thomasa Tuchela odigrao svega 346 minuta, a samo je u 3 utakmice bio starter. Tuchel je želio svoj vezni red da ojača i to je uradio sa sjajnim Špancem, ali za sada nije u prvim planovima Njemačokg stručnjaka.

Razlog što je Saul u drugom planu i što ne dobija priliku da igra nije poznat, ali je zato poznato već da se velikan iz Serije A raspituje i spreman je pružiti priliku kako bi Saul oživio svoju karijeru. Gotovo je sigurno već sada da Chelesa neće otkupiti ugovor i da tu situaciju može da iskoristi Juventus koji je spreman potpisati Španca. 

Atletico Madrid i Diego Simeone su se odrekli Saula i čim se on vrati sa pozajmice biće spremni da ga prodaju ili opet pošalju negdje. Velikan iz Madrida je već pikirao zamjenu za Saula, a riječ je o Marcelo Brozoviću koji za sada još nije produžio vjernost Interu.

Massimiliano Allegri je spreman pružiti priliku Saulu i vidi ga kao idealno rješenje u veznom redu. U više navrata je Allegri izrazio nezadovoljstvo prema svom veznom redu i smatra da ga je tokom ljeta trebao dodatno pojačati. Italijanski stručnjak na klupi Stare dame želi da iskoristi to što Plavci neće otkupiti ugovor, a Simeone želi da ga se rješi.

Svi u Juventusu vjeruju da je prvi potpis za ljeto već obezbjeđen, i da bi mogao biti veliko pojačanje u borbi za vraćanje dominacije u Seriji A.

Učitaj još novosti