25. 10. 2021 - 20:31
PSG pronašao alternativu za Pogbu i to kakvu: Otpisana...
907
Shares
PSG pronašao alternativu za Pogbu i to kakvu: Otpisana zvijezda Bayerna sve bliže Parizu

TOLISSO NAPUŠTA MUNCHEN I STIŽE U MANCHESTER?

PSG pronašao alternativu za Pogbu i to kakvu: Otpisana zvijezda Bayerna sve bliže Parizu

25. 10. 2021 - 20:31
0
Shares

Paul Pogba je velika želja uprave PSG-a da u glavni grad Francuske dovedu sjajnog veznjaka, a imaju priliku da to urade potpuno besplatno.

Sjajnom Francuzu ugovor ističe na kraju sezone, a za sada igrač i njegov agent Mino Raiola nikako da se dogovore sa upravom Crvenih đavola.

United je spreman da zadrži veznjaka i u budućnosti, ali za sad se još ništa ne zna. PSG je ove sezone napravio super moćan tim čime je svrstan u sami vrh favorita za osvajanje Lige prvaka. Mauricio Pochettino želi taj super moćni tim da nadograti i sjajnim Francuzem, ali pravo je pitanje da li će to uspjeti.

I dok se još ništa ne zna oko Pogbe, PSG je već spremio alternativu ukoliko se desi da Francuz ostane na Old Traffordu ili potpiše za neki drugi klub. Prema navodiam francuskih medija, Pochettino je u Bundesligi pronašao igrača za kojeg smatra da je dostojna alternativa Pogbe. 

Riječ je o otpisanoj zvijezdi Bayern Munchena, Corentin Tolissou. 27-godišnji Francuz se jedno vrijeme smatrao najperspektivnijim fudbalerom u Europi još kada je nosio dres Lyona. Francuski velikan je to uspio iskoristi i 2017. godine za nešto malo više od 40 miliona eura prodao sjajnog Francuza Bayernu.

Dolaskom novog trenera, Julian Nagelsmanna, Francuz nije u prvom planu i u novoj sezoni je na terenu proveo samo 149 minuta. Francuz je zbog uloge koju ima u timu spreman napustiti klub i vratiti se u Ligue 1. U Bayernu je, za nešto više od 4 godine koliko je u klubu, odigrao 101 utakmicu i pri tome postigao 19 golova i ima 13 asistencija.

Pochettino smatra da bi se Francuz mogao uklopiti u novi tim pun zvijezda i mogao bi biti prvo pojačanje za ljeto kluba iz glavnog grada Francuske.

Uveliko će ta odluka o nastavku karijere Tolissoa zavisiti od toga šta će se desiti sa Pogbom i da li će on slučajno pristati doći u Pariz.

Učitaj još novosti