25. 10. 2021 - 18:45
Tuchelov vođa Chelseaja odlazi i postaje jedan od...
907
Shares
Tuchelov vođa Chelseaja odlazi i postaje jedan od najplaćenijih na svijetu? Uskočit će u kopačke legende

RUDIGER NAVODNO BLIZU ODLASKA

Tuchelov vođa Chelseaja odlazi i postaje jedan od najplaćenijih na svijetu? Uskočit će u kopačke legende

25. 10. 2021 - 18:45
0
Shares

Chelseajev stoper Antonio Rüdiger (28) sve je bliži odlasku iz londonskog kluba sljedećeg ljeta.

Njemački reprezentativac ‘Bluese‘ bi mogao napustiti po isteku ugovora. Chelsea je Rüdigeru ponudio 6.5 miliona eura po sezoni, ali Nijemac traži deset miliona eura i tu dolazi do neslaganja.

Uvijek pouzdani novinar Gianluca Di Marzio otkriva kako za Rüdigera postoje četiri opcije te kako je definitivno otpisao Real Madrid.

Rüdiger je u kontaktu s Juventusom, Manchester Cityjem, Tottenhamom i Paris Saint-Germainom, koji su u potrazi za stoperom.

U Chelsea je Rüdiger stigao 2017. godine iz Rome za 35 miliona eura, a navodno mu se najviše sviđa opcija povratka u Italiju, gdje bi trebao “uskočiti u kopačke” Juventusovog kapitena Giorgija Chiellinija koji je na zalasku karijere.

Danas je interes velikana za sjajnog njemačkog reprezentativca prokomentarisao i Chelseajev trener Thomas Tuchel u razgovoru za Bild.

"Toni se etablirao od prvog dana kad sam stigao ovamo. Riječ je o apsolutnom vođi i igraču koji igra na nevjerovatno visokom nivou."

U Londonu sjajni stoper Chelseaja zarađuje 130 hiljada funti sedmično, a Mirror vjeruje da bi od Bayerna ili Juventusa mogao dobiti 400 hiljada funti sedmično i tako postati drugi najplaćeniji stoper svih vremena, nakon Sergija Ramosa.

Rüdigera se smatra jednim od najboljih stopera današnjice.

Učitaj još novosti