25. 10. 2021 - 16:05
SVE JE SLUTILO NA BLISTAVU KARIJERU Priznao da je idiot:...
907
Shares
SVE JE SLUTILO NA BLISTAVU KARIJERU Priznao da je idiot: Pretukao suprugu pa doživio neviđeni sunovrat u karijeri

RAFAEL VAN DER VAART

SVE JE SLUTILO NA BLISTAVU KARIJERU Priznao da je idiot: Pretukao suprugu pa doživio neviđeni sunovrat u karijeri

25. 10. 2021 - 16:05
0
Shares

Dva dana nakon dočeka Nove godine 2013. par se razišao. Bili su omiljeni, a on je nakon svega kazao za sebe da je idiot. Nije ni slutio da je to momenat kada će mu se i karijera raspasti na paramparčad.

Još od 2000. godine Rafael van der Vaart je važio za jedu od nadolazećih zvijezda evropskog fudbala. Igrao je za svoju ljubav - Ajax, za kojeg je odiigrao više od 140 mečeva, i zabio više od 50 golova.

zlatan_van_der_vaart_ajax_470Od 2005. godine bio je želja mnogih timova, Reala, Manchestera, no on se odlučio za njemačku Bundesligu i HSV, gdje se profilirao u vrhunskog fudbalera koji može igrati na više pozicija u veznom redu. Za 5.5 miliona eura potpisao je za HSV 2005. godine, a već nakon godinu u pol dana postao je kapiten ekipe.

rafael-van-der-vaart-hsvNakon toga, uslijedila su dvije sezone u Real Madridu, pa nakon "velike čistke" u Kraljevskom klubu odlazi na Otok, gdje sa uspjehom nosi dres Tottenham Hotspura. U svim do sada nabrojanim klubovima bio je važan kotač u igri, a 2012. godine ponovo se odlučio za povratak u Bundesligu i svoj HSV. To se desilo 31. augusta, kada je dobio svoj broj 23 na dresu i ulogu zamjenskog kapitena.

van-der-vaartSve vrijeme, pomno ga je pratila Sylvie van der Vaart, jedna od najljepših žena svijeta, uspješna manekenka i TV voditeljica. Onda se desila teška povreda, tako da je Van der Vaart pauzirao do polovine januara.

2Dok je liječio povredu - napravio je najveću grešku u karijeri. Novogodišnja noć, kada se čekala ta pomenuta 2013. godina, Rafael van der Vaart i Sylvie su izgledali sretni, dijelili su slike na društvenim mrežama i slično.

1.1. 2013. godine - prva vijest u svim svjetskim medijima bila je ta da je na očigled mnogih, Rafael pretukao Sylvie u novogodišnjem slavlju. Dva dana nakon dočeka Nove godine 2013. par se razišao.

rafael-sylvie-van-der-vaart-514Pojavio se u medijima i kazao da je bio idiot, i da žali zbog svega. U HSV-u je ostao do 2015. godine, ali njegove igre nisu bile ni sjena onih koje je pružao ranije. 2015. godine potpisao je za Betis, gdje je ostao kratko. Odigrao je samo sedam mečeva. Potom je uslijedila avantura u redovima FC Midtjyllanda iz Danske, da bi se prošle godine definitivno povukao i to u dresu Esbjerga za koji je odigrao samo tri meča.

van-der-vaart

Udario je svoju suprugu - a nazovimo je 'kosmičkom pravdom' karijera mu je u potpunosti krenula niz brdo. Pitanje je kada će doživjeti konačni krah. Istina je sljedeća - imao je ogroman potencijal koji nikada u potpunosti nije ispoljio.

A Sylvie više nije Van der Vaart. Potražite je pod imenom Sylvie Meis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Meis (@sylviemeis)

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Meis (@sylviemeis)

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Meis (@sylviemeis)

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Meis (@sylviemeis)

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Meis (@sylviemeis)

 

Učitaj još novosti