22. 10. 2021 - 11:17
DRAŽENOVA NAJVEĆA LJUBAV GA JE OTJERALA U SMRT SA 160 NA SAT:...
907
Shares
DRAŽENOVA NAJVEĆA LJUBAV GA JE OTJERALA U SMRT SA 160 NA SAT: Nikad nije odgovarala, a život su joj obilježile tragedije (VIDEO)

DRAŽENOVA NAJVEĆA LJUBAV GA JE OTJERALA U SMRT SA 160 NA SAT: Nikad nije odgovarala, a život su joj obilježile tragedije (VIDEO)

22. 10. 2021 - 11:17
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Legendarni košarkaš Dražen Petrović na današnji dan bi proslavio 57. rođendan, da mu se život nije ugasio prije 28 godina u tragičnoj saobraćajnoj nesreći. Za volanom je bila njegova tadašnja djevojka Klara Salentzi, danas Birof.

Malo se o njoj znalo, ali upravo je bivša košarkašica i manekenka bila ta koja je 7. juna 1993. godine u popodnevnim satima stigla po Dražena na aerodrom u Frankfurtu. Društvo joj je pravila prijateljica Hilal Edebal, takođe košarkašica Univerziteta Niagara. Dogovor je bio da Dražena odveze u Minhen, ali...

Kod gradića Denkendorf dogodila se nesreća. Klara se Golfom zabila u Mercedes pri navodnoj brzini od 160 kilometara na sat. Dražen je spavao na suvozačkom mjestu, pa je pri sudaru ispao iz automobila i na mestu poginuo. Bivša košarkašica rođena je 1970. godine, a pre nego što je počela vezu s Draženom, bila je njegova velika obožavateljka. Uz pomoć prijateljice iz Hrvatske, nastojala je stupiti u kontakt s njim preko menadžera, a kad je došla na utakmicu, prema navodima prijatelja, ispisali su ljubavni scenario. Nakon tragedije nije govorila o vezi sa Draženom ni o nesreći.

Dolazila je nekoliko puta u Zagreb na Draženov grob i navodno bila u kontaktu s njegovim bratom Aleksandrom. Trebale su proći tri godine od nesreće da upozna nemačkog fudbalera Olivera Birofa kza kog se udala 2001. godine. Par je prvo dijete dobio 2007. godine, a 2010. godine život su joj obilježile dvije tragedije. Naime, u osmom mjesecu trudnoće izgubila je dijete, a zatim je preminuo i njen brat Ladislav.

Draženova majka Biserka za Klaru nema lijepe riječi. Ona je u međuvremenu upoznala Hilal koja je poslije nesreće izgubila pamćenje.

– Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije je posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su zajedno košarku od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je jednom prilikom Draženova mama.

Sport.ba/ Večernji.hr

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti