16. 10. 2021 - 11:55
LEGENDA I BIVŠI FUDBALER ARSENALA: Prokockao je sav novac,...
907
Shares
LEGENDA I BIVŠI FUDBALER ARSENALA: Prokockao je sav novac, supruga ga izdržava da prežvi

Od sjaja do očaja

LEGENDA I BIVŠI FUDBALER ARSENALA: Prokockao je sav novac, supruga ga izdržava da prežvi

16. 10. 2021 - 11:55
0
Shares

Paul Merson (53) izgubio je sav novac koji je zaradio tokom karijere, a legendarni igrač Arsenala u izjavi The Sun, priznao je da je to posljedica njegove ovisnosti o kockanju.

Situacija je kulminirala tokom pandemije koronavirusa, kada je tokom boravka u karantinu, prokockao kompletnu ušteđevinu koju je njegova porodica ostavila za kupovinu nove kuće.

- Pomislio sam da se želim ubiti. Kako sam to učinio? Kako sam se mogao kladiti za ušteđevinu? Sljedećih sedam dana sjedio sam na kauču i gledao djecu. Mrzio sam sebe, razmišljajući o tome kako sam ih iznevjerio, kazao je Merson.

Nekada sjajni fudbaler brigu o novcu sada je prepustio supruzi koja mu je blokirala mobilni telefon tako da ne može kockati i dodijelila mu je minimalnu svotu novca za gorivo i osnovne potrebe.

Kako je priznao, izgubio je više od sedam miliona funti zbog kockanja, iako se borio i sa drugim porocima.

- Bio sam ovisan o alkoholu i kokainu, ali daleko najdestruktivniji i jedini porok s kojim se i danas borim je kockanje, kaže on.

Merson sada živi u iznajmljenom smještaju sa svojom trećom suprugom Kate i njihovo troje male djece, a ukpuno ima osmoro potomaka.

Paul Merson osvojio je s Arsenalom dva naslova prvaka, FA Cup, League Cup i Kup evropskih kupova. Za Topnike je upisao ukupno 327 mečeva i postigao je 78 golova.

Učitaj još novosti