15. 10. 2021 - 21:26
DA LI JE U PITANJU SUKOB ILI NEŠTO DRUGO: Sterling želi...
907
Shares
DA LI JE U PITANJU SUKOB ILI NEŠTO DRUGO: Sterling želi napustiti City, Guardiola mu otvorio vrata

Transfer groznica

DA LI JE U PITANJU SUKOB ILI NEŠTO DRUGO: Sterling želi napustiti City, Guardiola mu otvorio vrata

15. 10. 2021 - 21:26
0
Shares

Otako je stigao Grealish, Sterling je na klupi...

Iako je još jučer Raheem Sterling između redaka najavio skori odlazak iz Manchester Cityja zbog manjka zadovoljavajuće minutaže u nemilosrdnoj rotaciji Pepa Guardiole, španjolski stručnjak mu je odgovorio tek danas.

Ususret sutrašnjem srazu protiv Burnleyja na Etihadu, Pep je stao pred novinare i progovorio o Sterlingovom statusu.

“Nogometaši žele stalno biti u igri, meni je to jasno, ali ne mogu im garantirati mjesto u početnoj postavi na svakoj utakmici” otvorio je druženje s novinarima Guardiola.

Naravno, Sterling je toga itekako svijestan, i prošlih sezona je bio dio rotacije, uostalom kao i svi igrači izuzev možda Kevina De Bruynea, Edersona i možda Cancela. Ono što je sigurno naljutilo Sterlinga je degradirani status u tekućoj sezoni. Zbog prevelikog broja napadačkih rješenja u napadu, ponajviše dolaskom Grealisha, Sterling ima sve manje minute. Primjerice ove sezone je jedva odigrao 275. minuta u ligi. Usporedbe radi, otkako je stigao u City, Sterling je igrač koji ima najjaču minutažu.

Pep je pak na pressici ostao zaćuđen takvim željama, no nije “ni trepnuo”. Kod Guardiole nema nedodirljivih..

“Sterling je naš igrač i nadam se da će i u budućnosti biti važan za ovaj klub. Ipak, igrači moraju svoj status zaslužiti, točnije moraju progovoriti na terenu a ne van njega. Ovo se ne odnosi samo na Raheema, već na sve. Nisam tip trenera koji forsira istih 11 svako kolo. Kod mene su svi uključeni”.

U nastavku je dodao kako je poanta da svi igrači u svlačionici budu sretni. Ako nisu, najbolje za njih ali i klub je da potraže novu sredinu.

Sterlingu je ostalo 18 mjeseci odgovora, no čisto sumnjamo da ga City neće prodati ako uleti prava ponuda.

S druge strane, Sterlingov izravni konkurent na poziciji lijevog krilnog napadača je Jack Grealish, koji je ovog ljeta stigao iz Aston Ville za rekordnih 110 milijuna eura. Poznavajući Pepa, Grealish bi mogo iduće kolo, dva ili tri sjediti na klupi. U tom slučaju priliku bi dobio Sterling. Jedino ako je Pep zlopamtilo pa kazni Sterlinga neigranjem zbog javnih prigovora.

Sport.ba/Germanijak

Učitaj još novosti