14. 10. 2021 - 07:38
Legendarni ski-skakač šokirao sve priznanjem čime se sada bavi...
907
Shares
Legendarni ski-skakač šokirao sve priznanjem čime se sada bavi u životu: Imao sam priliku da vodim privilegovan život, ali...

JANE AHONEN

Legendarni ski-skakač šokirao sve priznanjem čime se sada bavi u životu: Imao sam priliku da vodim privilegovan život, ali...

Sport.ba
14. 10. 2021 - 07:38
0
Shares

Sjećate li se se Janea Ahonena? Toliko je volio ski skokove da se dva puta vraćao iz penzije, a sada se skroz "ohladio" od sporta i bavi se totalno drugim poslom.

Jedan od najboljih ski skakača svih vremena Jane Ahonen (44) povukao se iz ovog sjajnog sporta 2018. godine, kada je treći put presjekao da mu više nije do velikih takmičenja.

jane-ahonenFOTO: PROFIMEDIA

Naosvajao ih se tokom duge karijere, pamtićemo ga po dva srebra s Olimpijskih igara, ukupno još 10 na svjetskim prvenstvima, od toga pet zlatnih, a pet puta je osvajao i čuvenu zimsku turneju "četiri skakaonice". Ipak, danas živi potpuno drugačijim životom...

Nakon zvaničnog penzionisanja radio je u Finskoj skijaškoj federaciji, međutim podnio je ostavku i posvetio se poslu kojim je oduvijek želeo da se bavi - automobilskoj industriji.

Naime, Ahonen sada dizajnira, rekonstruiše i prodaje luksuzne kampere. Da, zaista!

"Uglavnom se fokusiram na kampere, ja ih pravim i prodajem. Takođe, radim i na njihovom opremanju, redizajniranju... Mušterije me pozivaju i traže od mene da im instaliram određene stvari. Srećan sam što konačno mogu da živim kao normalna osoba, lijepo je doći s posla kući i znati da imaš vremena za sebe", otkrio je nedavno u jednom intervjuu Ahonen.

Ahonen sada ima stalan posao i redovna primanja, a uz to radi ponekad i kao stručni konsultant na televiziji, međutim ističe za sebe da je sada potpuno druga osoba i ne doživljava samog sebe kao sportsku legendu.

jane-ahonen-830x0

FOTO: PRINTSCREEN

"Uvek naglasim da Jane Ahonen, nekadašnji nacionalni heroj Finske, više ne postoji. Imao sam sreću da vodim privilegovan život, ali srećom to vrijeme je prošlo", istakao je čuveni ski skakač čiji su intervju čule i kolege poput Mališa i Stoha, pa su ostale u šoku.

Učitaj još novosti