12. 10. 2021 - 16:57
'Izašli smo pred 30 hiljada pijanih Srba koji vrište i...
907
Shares
'Izašli smo pred 30 hiljada pijanih Srba koji vrište i prijete, naoružani svim i svačim... Bili smo blijedi kao krpe'

TRENUTAK ZA PAMĆENJE

'Izašli smo pred 30 hiljada pijanih Srba koji vrište i prijete, naoružani svim i svačim... Bili smo blijedi kao krpe'

12. 10. 2021 - 16:57
0
Shares

Crvena zvezda postala je prvak Europe 1991. godine. Iduće sezone bila je blizu plasmana u finale, no u odlučujućoj utakmici u kojoj je Zvezda bila domaćin u Sofiji poražena je od Sampdorije.

Zvezda zbog ratnog stanja u bivšoj državi utakmice nije mogla igrati u Beogradu, a Siniša Mihajlović i dandanas tvrdi da crveno-bijeli ključni susret od Sampdorije ne bi izgubili da su igrali na Marakani.

A sada se utakmice Zvezde i Sampdorije u Sofiji prisjetio Ivano Bonetti (57) koji je igrao u vezi talijanske momčadi.

164a913750f968e0e89a

– Finale na Wembleyju? Možda će vam zvučati čudno, ali za nas je pravo finale Lige prvaka bio susret koji smo odigrali protiv Crvene zvezde i pobijedili. Ispred 30.000 pijanih Srba koji vrište, prijete, naoružani svim i svačim... U svlačionici smo bili blijedi kao krpe – rekao je Bonetti te dodao: – Pietro Vierchowod prvi je otišao na zagrijavanje i kada se vratio, rekao je: "Kao što vidite, živ sam." Pobijedili smo, a ti ljutiti navijači na kraju su nam pljeskali. To je za mene bila epska scena.

Sampdoria je slavila protiv Crvene zvezde s 3:1 i plasirala se u finale na Wembleyju protiv Barcelone. Katalonci su slavili golom u produžetku koji je iz slobodnjaka zabio današnji njihov trener Ronald Koeman. Crvena zvezda nakon te sezone raspala se budući da su mnogi igrači otišli igrati u inozemstvo.

Učitaj još novosti