11. 10. 2021 - 14:54
Neymar o najtežem trenutku karijere: Da me pogodio 2 cm niže,...
907
Shares
Neymar o najtežem trenutku karijere: Da me pogodio 2 cm niže, ostao bih nepokretan

Cijela karijera bila upitna

Neymar o najtežem trenutku karijere: Da me pogodio 2 cm niže, ostao bih nepokretan

11. 10. 2021 - 14:54
0
Shares

 Neymar otkrio kako će mu Svjetsko prvenstvo u Kataru gotovo sigurno biti zadnje te da nije siguran ima li i dalje dovoljno mentalne snage nositi se s nogometom.

U istom se dokumentarcu prisjetio jednog od najtežih trenutaka u karijeri. U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine teško ga je ozlijedio Kolumbijac Juan Camilo Zuniga. Slomio mu je treći kralježak te Neymar nije mogao pomoći Brazilu u nastavku natjecanja,

"Bio je to jedan od najgorih trenutaka u mojoj karijeri. Uništio mi je san da igram polufinale i finale Svjetskog prvenstva. Kad sam ozlijedio leđa, Marcelo mi je pokušao pomoći da ustanem, pokušao mi je pomaknuti noge, ali ja nisam mogao ništa. Nisam imao snage ustati. Rekao sam: 'Ne mogu, ne osjećam ništa.' Zatim su me odveli u ambulantu."

Dva centimetra dijelila su ga od nepokretnosti
No Neymar je dobro i prošao, dva centimetra dijelila su ga od toga da ostane nepokretan.

"Ostale su još dvije minute do kraja, a sjećam se da mi je u ambulanti na stadionu noga bila savijena i da su mi je liječnici istegnuli. Osjetio sam šok. Nisam mogao pomaknuti noge i počeo sam očajnički plakati. Odveli su me u bolnicu, pregledali su me. Doktor mi je rekao: 'Imam dvije vijesti, jednu dobru i jednu lošu. Koju želite?' Odgovorio sam da prvo želim lošu, a on mi je rekao: 'Više nećete igrati na SP-u.' Dok sam plakao, upitao sam ga: 'A koja je onda dobra vijest?' Odgovorio mi je: 'Da te udario dva centimetra dalje, ne bi više mogao hodati.' Onda sam počeo plakati jer sam morao napustiti Svjetsko prvenstvo i jer sam bio ozlijeđen. Slomio mi je treći kralježak."

Bez svog najboljeg igrača Brazil nije uspio mnogo. U polufinalu je doživio katastrofu i nezaboravni poraz 7:1 od kasnijeg prvaka Njemačke.

Učitaj još novosti