09. 10. 2021 - 19:23
Prije tačno 23 godine Savićević je dao čuveni "DOĐI PURGERU...
907
Shares
Prije tačno 23 godine Savićević je dao čuveni

OTKRIO U INTERVJUU ZA SPORTKLUB

Prije tačno 23 godine Savićević je dao čuveni "DOĐI PURGERU INTERVJU", tek kasnije je otkriveno kome je to rekao: Imao je dres šahovnicu i metar šezdeset

09. 10. 2021 - 19:23
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Oni stariji fudbalski znalci dobro pamte osmi oktobar 1999. godine kada je usred Zagreba Dejan Savićević rekao nešto po čemu će ostati upamćen i poslije 22 godine.

Tog dana je u glavnog gradu Hrvatske, samo 24 sata pred meč tadašnjih zemalja Hrvatske i Jugoslavije, sniman dokumentarni film zbog prvog duela dviju država po raspadu SFRJ, a ulog je bio odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Tada je ispred hotela "Šeraton" Dejan Savićević pred kamerom davao intervju o očekivanjima pred meč, a sve u sklopu pomenutog dokumentarca. I tada je nastala legenda.

Savićević je to ovako počeo:

- Ko šta misli i kako misli to me najmanje interesuje. Kako oni misle da smo mi krivi, tako i kod nas mi mislimo da su oni krivi. To me ne interesuje i ne tangira toliko da bih o tome mislio.

U tom momentu ga je novinar zamolio da ponovi ko su "oni", pa je dribler na to odgovorio.

- Pa pričamo o Hrvatima, ne pričamo o Makedoncima. Prema tome nema šta da ponavljam - a onda je usledila uvreda i glasan povik nekoga sa ulice: "Ti si go*no!".

Poznato je šta je Savićević u tom trenutku uradio. Okrenuo se i krenuo da "čašćava" prolaznika i to sa serijom psovki.

- Je**m te u usta te je**m. U ta šk*bava usta, pi**o jedna, dođi ovamo pi**o jedna, po**ši ga malo purgeru, dođi purgeru. Je**m te u usta škrbava... - kao da je naučio tekst, tako je ispalio sve iz sebe Savićević, a onda se okrenuo ka kameri i hladnokrvno završio izjavu.

Pozadina priče i ko je bio provokator

A kako je sve zapravo izgledalo, ispričao je Savićević, 20 godina kasnije.

jovk9kqturbxy80nwy5mdq1owq2ntq3mweyogywyjizyjc1m2ezyzy1nc5qcgvnkzmczqlkaighmau

FOTO: RAS SRBIJA

- To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čoveka ne više od metar sedamdeset, šezdeset. Sad se sećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji deo. Nema dva zuba u glavi - počeo je čuveni Dejo i nastavio:

- I ja se okrenem i kažem onu psovku, kažem šta ćeš. I ja onda reč po reč, izručim to što sam imao. Nisam ponosan na to, naravno. Ne bih voleo da me pamte po tome. Okrenem se, znajući da ovaj snimak može da se iskida u slovo, u pola reči, okrenem se i kažem "prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno". Da završim izjavu i da što pre idem u sobu - opisao je Savićević.

- To prođe tako, i ja kada sam završio kažem "slušaj, oćeš ovo da okineš?" Kaže mi, "naravno, Dejo". Par meseci posle, ja u Beču, zove me režiser "E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu". Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta, ja u dnevni boravak stavim. On me zove, "jesi video?", ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja posle dva-tri dana, kada sam video ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao - završio je Dejan Savićević uz osmijeh u interjvuu za "Sportklub".

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti