05. 10. 2021 - 18:10
Igrao na dva Mundijala, sada je uhapšen zbog trgovine drogom i...
907
Shares
Igrao na dva Mundijala, sada je uhapšen zbog trgovine drogom i čeka ga 12 godina zatvora

Nevjerovatno

Igrao na dva Mundijala, sada je uhapšen zbog trgovine drogom i čeka ga 12 godina zatvora

05. 10. 2021 - 18:10
0
Shares

Nekadašnji kolumbijski reprezentativac Antoni De Avilja (59) uhapšen je sredinom septembra u Napulju zbog trgovine drogom, javljaju italijanski mediji!

Hapšenje De Avilje izazvao je veliku pometnju u Kolubliji za čiju reprezentaciju je nastupao na dva Mundijala - onom u SAD 1994. i četiri godine kasnije u Francuskoj. "El Pitufo" (Štrumf), kako su De Avilju zvali, "pao" je u centru Napulja, a policija je izdala saopštenje i ne znajući o kome s se radi.

- Policija je dobila informaciju da su Južnoamerikanci stigli u grad da se sretnu sa članovima napuljskog podzemlja. Kada je uhapšen, De Avilja je kod sebe imao kolumbijsku ličnu kartu iz 1981. godine i tvrdio je da je turista - stoji u saopštenju.

Međutim, kada su policajci odlučili detaljno da ga provjere, ispostavilo se da tamošnje vlasti De Avilju traže još od 2004. godine kada je osuđen od strane italijanskog pravosuđa na 12 godina zatvora zbog "zločinačke zavjere povezane sa trgovinom drogom."

U vrijeme hapšenja, pomenuti fudbaler je na sebi imao duks s grbom kluba Amerika Kali za koju je dao 201 gol i najbolji je strijelac tog tima u istoriji.  Za reprezentaciju Kolumbije je igrao 15 godina i na 53 nastupa dao je 13 golova.

Sam de Avilja je poručio da je nevin i da nije znao da ga uopšte traže, dok njegov advokat ističe da će borba za izbjegavanje zatvora biti praktično nemoguća misija.

 

Učitaj još novosti