04. 10. 2021 - 16:29
Prošla je godina od najluđeg dana u historiji Premijeršipa
907
Shares
Prošla je godina od najluđeg dana u historiji Premijeršipa

Totenhem je pobijedio Junajted sa 6:1, a Aston Vila savladala Liverpul sa 7:2

Prošla je godina od najluđeg dana u historiji Premijeršipa

04. 10. 2021 - 16:29
0
Shares

Engleski Premieršip često donosi iznenađujuće rezultate, jer to je liga u kojoj svako može pobijediti svakoga, ali 4. oktobar 2020. godine ostat će upamćen kao najluđi dan u elitnom rangu engleskog fudbala.

Bila je nedjelja, igralo se 4. kolo koje je kompletirano utakmicama Mančester junajteda i Totenhema, odnosno Aston Vile i Liverpula. Na kraju šokantni ishodi, Junajted je poveo, pa na svom Old Trafordu izgubio sa čak 6:1, dok se Žoze Murinjo (Jose Mourinho), tada trener Totenhema, zadovoljno smiješkao znajući da se osvetio svom bivšem klubu i nasljedniku Oleu Gunaru Solskjeru (Gunnar Solskjaer).

Potop Junajteda i slatka osveta Murinja
"Crveni đavoli" su do vodstva došli već u 2. minuti kada je s penala bio precizan Bruno Fernandeš (Fernandes), međutim već u idućem napadu nakon mnogo konfuzije Tanguj Endombele (Tanguy Ndombele) poravnava rezultat. Tri minute kasnije Son Heung Min donosi preokret "Pijetlovima", a potop Junajteda je najavio crveni karton Entonija Martiala (Anthony) u 28. minuti. Totenhem je znalački iskoristio igrača više, već u 30. je bilo 3:1 kada je pogodio Hari Kejn (Harry Kane), sedam minuta kasnije Son je dodao još jedan gol za 4:1.

Do kraja meča se u listu strijelaca upisao i Serž Orije (Serge Aurier), a konačnih 6:1 svojim drugim golom na utakmici postavio je Hari Kejn. I to bio šokantan ishod meča na Old Trafordu i kada se činilo da 4. kolo ne može biti luđe, dogodilo se čudo na Vila Parku gdje je domaća Aston Vila pobijedila Liverpul sa čak 7:2.

Vilinih sedam
Oli Votkins (Ollie Watkins) je već do 22. minute imao dva gola na svom kontu, a Vila je vodila. Mohamed Salah je u 33. minuti smanjio zaostatak, ali je Džon Mekgin (John McGinn) dvije minute kasnije vratio svom timu dva pogotka prednosti. Votkins je u 39. minuti kompletirao svoj het-trik, da bi se u strijelce u 55. minuti upisao i Ros Barkli (Ross Barkley). 

Salah je u 60. minuti ponovo pogodio za "Redse", ali to je bilo sve od njih. Rapsodiju Vile potvrdio je Džek Griliš (Jack Grealish) sa pogocima u 66. i 75. minuti. Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) i njegovi izabranici su napustili Birmingem, ne znajući šta je te večeri na Vila Parku snašlo aktuelnog prvaka Engleske.

Učitaj još novosti